Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο

Τώρα που οι γευστικές μας έξοδοι θα πρέπει να προηγούνται των θεαμάτων, σημειώνουμε γευστικές στάσεις στα πέριξ του Ηρωδείου, για γαστρονομικό ζέσταμα πριν από την παράσταση.

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο

Τώρα που οι γευστικές μας έξοδοι θα πρέπει να προηγούνται των θεαμάτων, σημειώνουμε γευστικές στάσεις στα πέριξ του Ηρωδείου, για γαστρονομικό ζέσταμα πριν από την παράσταση.

«Tuk Tuk Thai» για έθνικ νότες

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 1

Μικρό στο μάτι αλλά... μεγάλο στο γουόκ, το αγαπημένο ταϊλανδέζικο του Κουκακίου γεμίζει τη γειτονιά με μυρωδιές από κάρι, νουντλς και ντάμπλινγκ σχεδιασμένα για τη «μέση» των μόλις τεσσάρων τραπεζιών του, όμως η γευστική του βεντάλια είναι αρκετά δυναμική ώστε να μετατρέπει τη μικροσκοπική του σάλα σε εξωτικό προορισμό. Δοκιμάστε το μενού των aahaan jaan diaw (ελληνιστί πιάτα του εργαζομένου) και φύγατε για Μπανγκόκ.

«Αρκαδία» για αυθεντική παράδοση

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 2

Ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης και σε απόσταση αναπνοής από τον Ιερό Βράχο, η «Αρκαδία» έχει κερδίσει τη μάχη με την επέλαση του τουριστικού κουλέρ λοκάλ, επενδύοντας σε αληθινές γεύσεις Ελλάδας, μαγειρεμένες με μεράκι και πίστη στις παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες δεν φοβάται να ανανεώσει όπου χρειάζεται. Το κατσικάκι φρικασέ, λ.χ., συμπυκνώνει τη μοσχοβολιστή «γαλανόλευκη» ιδιαιτερότητα ενός αβγολέμονου σε λίγο διαφορετική εκδοχή, ενώ οι κρεμμυδοντολμάδες με κιμά, τραχανά και κεφαλοτύρι έχουν φανατικούς θαυμαστές.

«Φάμπρικα του Ευφρόσυνου» για bistronomy αξιώσεων

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 3

Κάτι ανάμεσα σε γκαλερί και ταβερνάκι, η φάμπρικα του προστάτη αγίου των μαγείρων σερβίρει νεανική ενέργεια σε σκηνικό πειραγμένου νεο-καφενείου, αλλά και με κουζίνα που προσεγγίζει έννοιες όπως η εντοπιότητα, η εποχικότητα και η αυθεντικότητα, με ευσέβεια αντίστοιχη της θητείας του ιδιοκτήτη στο Άγιον Όρος. Ροκ άποψη επικρατεί στα ευρηματικά πιάτα, που αψηφούν τους περιορισμούς ενός σταθερού μενού, ενώ μια εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα ολοκληρώνει την εμπειρία ενός sui generis γευστικού σποτ.

«Kuzina» για γεύσεις με θέα

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 4

Με το ναό του Ηφαίστου, το βράχο του Άρειου Πάγου, τις φρεσκαρισμένες γραμμές του ηλεκτρικού, αλλά και την αιώνια κομψότητα της Ακρόπολης να χαράσσουν το πανόραμα του σαγηνευτικού της ορίζοντα, η φινετσάτη ταράτσα του «Kuzina» είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς του ιστορικού κέντρου, χάρη στην κουζίνα του Άρη Τσανακλίδη ο οποίος, με το γνωστό προσωπικό του στιλ, προσεγγίζει τις γεύσεις της Ελλάδας από κοσμοπολίτικη σκοπιά, πλέκοντας τον δικό του εκφραστικό μίτο.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου (Η)

Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.