Γεύσεις γης και θάλασσας με μπαλκόνι στο λιμάνι από το «Ατραξιόν»

Ατραξιόν όνομα και πράγμα, όχι μόνο χάρη στην απλόχωρη βεράντα του, που χαζεύει το πηγαινέλα των καραβιών στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και λόγω του μερακλίδικου θαλασσινού μενού του.

Γεύσεις γης και θάλασσας με μπαλκόνι στο λιμάνι από το «Ατραξιόν»

Ατραξιόν όνομα και πράγμα, όχι μόνο χάρη στην απλόχωρη βεράντα του, που χαζεύει το πηγαινέλα των καραβιών στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και λόγω του μερακλίδικου θαλασσινού μενού του, το μεζετζίδικο που κρέμεται πάνω από την Πύλη 1 είναι ένα καμάρι της Δραπετσώνας, και όχι άδικα. Η sui generis αισθητική του, όπου το μοντέρνο industrial συναντά την παράδοση του μεζέ, γλυκαίνει από τη λουλουδιασμένη ομορφιά της πρασιάς, γύρω από την οποία τραπέζια και πολύχρωμες καρέκλες καλοδέχονται παρέες με καταγωγή όχι μονάχα από την περιοχή, αλλά ολόκληρο το χάρτη των καλοφαγάδων της Αθήνας. Απάγκιο και με ορίζοντα όλη την Ακτή Βασιλειάδη, ενδείκνυται για χάζι κι αποστάγματα, παρέα με τσιμπολόγημα από τον μικρό αλλά περιποιημένο κατάλογο.

Γεύσεις γης και θάλασσας με μπαλκόνι στο λιμάνι από το «Ατραξιόν» - εικόνα 1

Πιάτα όπως το αλμυρό κιουνεφέ και ο καβουρμάς με αβγά ή το αλί ναζίκ με καπνιστή μελιτζάνα και ψιλοκομμένο κεμπάπ ανοίγουν την πόρτα σε γεύσεις πληθωρικές και ανατολίτικες, η σχάρα σιγοψήνει ζουμερούς χοιρινούς κεφτέδες και αφράτα σουβλάκια πανσέτας για τους κρεατοφάγους, ενώ τη θαλασσογραφία στο τραπέζι αναλαμβάνουν προτάσεις όπως η τσιπούρα χουνκιάρ μπεγεντί και η καπνιστή ρέγγα με φακές, με αθερίνα, καλαμαράκι και ξιδάτο χταποδάκι να σιγοντάρουν με το ιώδιό τους την παρεΐστικη απόλαυση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ατραξιόν

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Ν. Καζαντζάκη, Δραπετσώνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.