«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα!

Μετρώντας σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το «Εν Αιθρία» είναι το πολύ ξεχωριστό all day cafe-μπιραρία που έδωσε ώθηση στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα!

Μετρώντας σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το «Εν Αιθρία» είναι το πολύ ξεχωριστό all day cafe-μπιραρία που έδωσε ώθηση στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας και μύησε τους λάτρεις της μπίρας σε έναν διαφορετικό τρόπο απόλαυσης του αγαπημένου τους ποτού. Πυρήνας του είναι ένα παλιό αρχοντικό του ’30 πάνω στην ολοζώντανη Πλατεία Πατριάρχου, το οποίο αναδείχτηκε υπέροχα με χρωματιστούς τοίχους ζωγραφισμένους στο χέρι, χειροποίητα τραπεζοκαθίσματα, δύο μπαλκόνια που προσφέρουν ιδιωτικότητα αλλά κι ένα μεγάλο μπαρ με οροφή που ανοίγει για το καλοκαίρι, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό open air σκηνικό για να εξερευνήσουμε μια πολύ εκλεκτή κολεξιόν από μπίρες που αριθμεί πάνω από 180 ετικέτες σε μπουκάλι, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μικροζυθοποιία, και άλλες δέκα σε βαρέλι. Πλάι τους παίζουν δυνατά οι διάσημες χειροποίητες ποικιλίες του «Εν Αιθρία» αλλά και μια σειρά από πιο εστιατορικά πιάτα, που ξεφεύγουν από τη λογική της μπιραρίας.

«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα! - εικόνα 1

Μιλάμε για τις signature παπαρδέλες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και σος Μαυροδάφνης, που παραμένουν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού εδώ και 17 χρόνια, το μεσογειακό τσιζκέικ με ντοματίνια, παξιμάδια και κάππαρη, τη φωλιά πατάτας σε ανατολίτικο ύφος με κιμά και σος γιαουρτιού, το χοιρινό κότσι σε κρούστα γλυκού κρασιού, ανάμεσα σε πολλές ακόμα προκλητικές σπεσιαλιτέ που διαδέχονται η μία την άλλη. Ο πλούσιος κατάλογος προτείνει επίσης απολαυστικά γλυκά όπως το προφιτερόλ με τα χειροποίητα σου και τον πολύ καλό άσπρο κορμό σεμιφρέντο με σάλτσα φράουλας, ενώ η δράση ξεκινά από νωρίς με πολύ ωραίες ιδέες για πρωινό και brunch και συνεχίζεται μέχρι αργά με έθνικ μουσικές από όλο τον κόσμο και χαρούμενη διάθεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Εν αιθρία

Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.