«Λεύκες»: One of a (summer) kind!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε μαγαζί σε ολόκληρη την Αθήνα που να μοιάζει με τις «Λεύκες».

«Λεύκες»: One of a (summer) kind!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε μαγαζί σε ολόκληρη την Αθήνα που να μοιάζει με τις «Λεύκες». Η παλιά μονοκατοικία του Γαλατσίου με τον υπέροχο κήπο-υπερπαραγωγή είναι εδώ και πολλά χρόνια το πεδίο έκφρασης του σεφ και ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα, ο οποίος δεν σταματά ποτέ να πειραματίζεται και να μας εκπλήσσει με σπεσιαλιτέ που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

«Λεύκες»: One of a (summer) kind! - εικόνα 1

Και φέτος το καλοκαίρι στα τραπέζια τους, που στρώνονται με πολύ προσεγμένη art de la table κάτω από τις θεόρατες μουριές και τις λεύκες, θα απολαύσετε πιάτα πολύ ιδιαίτερα, τα οποία αναδεικνύουν τα εποχικά υλικά και δημιουργούν ένα πολύ ξεχωριστό γευστικό ιδίωμα: γίγαντες πλακί στο φούρνο με πίκλα wasabi και δύο ειδών πικάντικες μαγιονέζες, σοφρίτο με μαύρο ρύζι Σικελίας, ριζότο με άνθη λεμονιού πάνω σε λαβράκι με κρούστα μυρωδικών, καλαμπόκι αρωματισμένο με βούτυρο βανίλιας συνοδεία λουκάνικου από αγριογούρουνο αλλά κι ένα ανατρεπτικό σνίτσελ προβατίνας με δροσερή σαλάτα αγγουριού που σίγουρα θα εγγρα­φεί στη γευστική παρακαταθήκη του εστιατορίου. Στην ίδια λογική είναι και τα επιδόρπια, με το τηγανητό γαλακτομπούρεκο να είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει φανατικό κοινό, ενώ τα signature cocktails που επιμελείται πλέον ο βραβευμένος mixologist Άρης Χατζηαντωνίου θα σας κρατήσουν στην ολόδροση αγκαλιά του εστιατορίου μέχρις αργά.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.