«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο

Οι καταπράσινες ζαρντινιέρες της αυλής οριοθετούν το casual σκηνικό, η σκιά και η δροσιά αγκαλιάζουν τα αεράτα τραπεζάκια και η σπιρτόζικη κουζίνα ξεδιπλώνει τα ξόρκια της, με την «Πιπεριά» να συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σταθερής παρουσίας στο χάρτη της χαλαρής καλοφαγίας της πόλης.

«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο

Οι καταπράσινες ζαρντινιέρες της αυλής οριοθετούν το casual σκηνικό, η σκιά και η δροσιά αγκαλιάζουν τα αεράτα τραπεζάκια και η σπιρτόζικη κουζίνα ξεδιπλώνει τα ξόρκια της, με την «Πιπεριά» να συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σταθερής παρουσίας στο χάρτη της χαλαρής καλοφαγίας της πόλης.

Και το γιορτάζει ανοίγοντας τους κοσμοπολίτικους ορίζοντές της ακόμη περισσότερο, τόσο που δίπλα στους χαλαρούς ψαρομεζέδες, τα όστρακα, τα θαλασσινά και τα φρεσκότατα μικρόψαρα, χάρη στα οποία έγινε σημείο γευστικής αναφοράς, φέτος προσθέτει και μια γκάμα αμιγώς κρεατοφαγική, με πιάτα μερακλίδικα, ανάλαφρα και άκρως μεσογειακά. Τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και μους φέτας, η τηγανιά κοτόπουλου με κρέμα σαφράν, λεμόνι και άνιθο ή η tagliata μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα με βούτυρο αρωματισμένο με μανιτάρια πορτσίνι, υπογραμμίζουν τη φρέσκια μαγειρική ματιά.

«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο - εικόνα 1

Ο έθνικ χαρακτήρας της κουζίνας, που είχε μετατρέψει εκείνα τα φοβερά αχνιστά μύδια της με soy sauce, ginger και sweet chilli σε hit διαρκείας, εμπλουτίζεται και στη νέα κατεύθυνση του μενού με πιάτα όπως το κοτόπουλο με κάρι, ανανά και γάλα καρύδας ή τα fajitas με χοιρινό φιλέτο, guacamole και sour cream. Φυσικά, η παρουσία της θάλασσας παραμένει στο προσκήνιο με προτάσεις όπως το ταρτάρ τόνου με μοσχολέμονο και αβοκάντο, ενώ πιάτα όπως το φιλέτο σολομού στη σχάρα με σάλτσα teriyaki και ρύζι basmati ή το γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο απλώνουν λαχταριστές μεσογειακές μυρωδιές σε αυτήν τη σαγηνευτική αυλή του Ψυχικού.

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.