«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Το στέκι με τα πολλά πρόσωπα μπαίνει στο φετινό καλοκαίρι με τη φόρα του νέου του μενού αλλά και άθικτη την αφοσίωσή του στη γευστική κληρονομιά που το έχει κάνει να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Πλήρως φρεσκαρισμένο και απόλυτα εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της εποχής, το στέκι με τα πολλά πρόσωπα μπαίνει στο φετινό καλοκαίρι με τη φόρα του νέου του μενού αλλά και άθικτη την αφοσίωσή του στη γευστική κληρονομιά που το έχει κάνει να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Προτείνοντας συνεχώς ανανεωμένες γεύσεις και τολμώντας να πειραματιστεί με τη διαχρονικότητα της παράδοσης, υποδέχεται στο μενού του μια λίστα ολοκαίνουργιων προτάσεων, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα Μοσχοφίλερου αρωματισμένη με θυμάρι ή το φιλεταρισμένο λαβράκι με μπριάμ, αλιάδα, δυόσμο και σιμιγδάλι ρυζιού.

Στον φρεσκαρισμένο κατάλογο, ο οποίος είναι πλέον διαθέσιμος και για το σπίτι χάρη σε ψηφιακές υπηρεσίες ντελίβερι, διαχρονικά μπεστ σέλερ, όπως το κλασικό Σαντορινιό, ήτοι χοιρινά φιλετάκια σβησμένα σε λευκό κρασί, που ξαπλώνουν πάνω σε αεράτο πουρέ μελιτζάνας και πατάτας, διατηρούν την προνομιακή θέση τους στη μεγάλη γκάμα επιλογών, πιάτα ημέρας βασισμένα σε φρέσκα υλικά της ελληνικής υπαίθρου πρωταγωνιστούν στις γευστικές προτάσεις, ενώ νέες αφίξεις, όπως το θράψαλο σχάρας με λάδι τρούφας και φάβα βαμμένη από μελάνι σουπιάς, βάζουν κατευθείαν πλώρη για την καρδιά των μερακλήδων του μεζέ, οι οποίοι πίνουν εκλεκτά αποστάγματα στην υγειά αυτή της σύγχρονης νεο-ταβέρνας με τις μοντέρνες πινελιές.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο - εικόνα 1

Και μια και μιλήσαμε για υγεία, ο «Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προστάζει η περίοδος, με πρώτο και καλύτερο αυτό των αποστάσεων ανάμεσα στα τραπέζια, τα οποία απλώνονται στις αυλές των γευστικών τους spots. Ο αέρας της ανανέωσης, βέβαια, φυσάει ακόμη πιο δυνατός στον «Τζίτζικα» του Συντάγματος: το σταθερό all day γευστικό ραντεβού κατοίκων, εργαζόμενων κι επισκεπτών του κέντρου είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο κι έτοιμο να υποδεχτεί την πεζοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως, με μια προνομιακή θέση στη νέα περαντζάδα, και να τη γεμίσει με αρώματα και γεύσεις θερινών νυχτών.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα

Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.