«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας

Κοντά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μπράντα του «Ταξιδεύοντας» μας πρωτοταξίδεψε στο Αιγαίο, με τα ψαροφαγικά στέκια στη Νέα Ερυθραία και το Κερατσίνι να έχουν ταυτιστεί με τη νοστιμιά της θάλασσας.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας

Κοντά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μπράντα του «Ταξιδεύοντας» μας πρωτοταξίδεψε στο Αιγαίο, με το ψαροφαγικό στέκι της Νέας Ερυθραίας και το «αδερφάκι» του στο Κερατσίνι να έχουν πλέον ταυτιστεί με τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της θάλασσας. Το μυστικό είναι ένα και απλό: τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που πρωταγωνιστούν στο μενού, με τις θάλασσες της Σίφνου και της Άνδρου να είναι το κύριο πεδίο δράσης των ψαράδων με τους οποίους συνεργάζεται η ομάδα του. Ροφοί, σφυρίδες, συναγρίδες και φαγκριά φτάνουν στο τραπέζι με ατόφια νοστιμιά, η σαρδέλα, ταπεινή αλλά γεμάτη γεύση, έχει την τιμητική της αυτήν την περίοδο, ενώ μπαρμπούνια, κουτσομούρες και μαγιάτικα συνθέτουν ένα παλμαρέ που δίνει πλείστες αφορμές για τσουγκρίσματα με τα πάνω από 70 αποστάγματα της κάβας.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας - εικόνα 1

Επιπλέον, εκτός από την πανδαισία των ψαριών του, το… πλήρωμα του «Ταξιδεύοντας» βάζει στο παιχνίδι σπαρταριστά όστρακα ημέρας και ολόφρεσκα χταπόδια, ενώ με ιδιαίτερη περηφάνια κινείται και στο τερέν της ωμοφαγίας, χάρη σε πιάτα όπως το σεβίτσε από σαργό ή στήρα και το καρπάτσιο με πελαγίσια ψάρια και λαβράκι. Φρέσκιες σουπιές και γαρίδα γάμπαρη έρχονται στο τραπέζια μας και μοσχομυρίζει ιώδιο, ενώ το φίλεμα στο τέλος είναι ό,τι πιο γλυκό, με λικέρ μαστίχας ή λιαστό μοσχάτο να προσφέρονται δίπλα σε πορτοκαλόπιτα, εκμέκ και κορμό – εννοείται δικά τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.