Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept

Η ιεροτελεστία του aperitivo με τα ψαγμένα ιταλικά μεζεδάκια και η γευστική κληρονομιά της Νάπολης με την αυθεντική της πίτσα συνδυάζονται στο όνομα και πράγμα «Napolitivo».

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept

Δύο αγαπημένες ιταλικές συνήθειες, η ιεροτελεστία του aperitivo με τα ψαγμένα ιταλικά μεζεδάκια και η γευστική κληρονομιά της Νάπολης με την αυθεντική της πίτσα συνδυάζονται στο όνομα και πράγμα «Napolitivo», το all day pizza bar της Μαρίνας Φλοίσβου, όπου κάθε στιγμή της ημέρας έχει νοτιοϊταλικό χρώμα. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του ξεκινάμε την ημέρα μας με αρωματικό καφέ και λαχταριστό ιταλικό brunch: αβγά που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana, την ιταλική εκδοχή των scrambled eggs με salsiccia αλλά και αφράτα pancakes con cioccolato.

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 1

Στη συνέχεια η μυρωδιά της φρεσκοψημένης πίτσας μάς προϊδεάζει για τη δουλειά που γίνεται εδώ και η γεύση δικαιώνει πλήρως τις προσδοκίες. Η ελαφριά ζύμη φτιάχνεται καθημερινά στο κατάστημα από τους pizzaiolos του Napolitivo (που εκπαιδεύτηκαν στην Ιταλία από maestros της πίτσας) και ωριμάζει για 12-14 ώρες προτού ψηθεί στον ξυλόφουρνο που κατασκευάστηκε στη Νάπολη με τούβλα από τον Βεζούβιο! Είτε μιλάμε για μια παραδοσιακή Margherita ή για μια πιο ψαγμένη, όπως η Tartufata, είτε είστε φαν της κλασικής κόκκινης σάλτσας είτε προτιμάτε την πίτσα σας bianca, στον πλούσιο κατάλογο όλες οι γεύσεις έχουν την αυθεντική ναπολιτάνικη φινέτσα, με πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN).

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 2

Δεν λείπουν όμως ούτε τα λαχταριστά antipasti και panini, οι πληθωρικές pasta και οι δροσερές σαλάτες ούτε βέβαια το αυθεντικό gelato και τα αξεπέραστα dolci. Το σούρουπο μας βρίσκει με ένα ποτήρι ιταλικό κρασί και το μυαλό ταξιδεύει στην ατελείωτη θαλασσινή περαντζάδα της Lungomare... Dolce vita και με το παραπάνω.

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 3

Τέλος, για όλο το καλοκαίρι και από Δευτέρα έως Παρασκευή, η Aperitivo Hour, σερβίρει την ιταλική ιεροτελεστία του Aperitivo με Aperol Spritz σε ειδική τιμή. Ο Ιούλιος θα κλείσει, μάλιστα, με ένα μπριόζικο Aperol party με υπέροχη θέα, ταξιδιάρικες μουσικές και πολλές άλλες εκπλήξεις. Η Μαρίνα Φλοίσβου έχει τελικά άψογο ιταλικό ταμπεραμέντο!

i Facebook, Instagram

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 4

Περισσότερες πληροφορίες

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.