Το «Άνετον» μπήκε στη νέα εποχή του

Και νέο, και κομψό, και «Άνετον», το δημοφιλές εστιατόριο στο αθηναϊκό downtown, με γοητευτικό bistrot food αλλά και γεύσεις με αέρα πιο fine στη μοντέρνα, φινετσάτη σάλα του.

Το «Άνετον» μπήκε στη νέα εποχή του

Στις 5/11 ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας ενός εστιατορίου που έγραψε ιστορία στο Μαρούσι, ταράζοντας τα νερά της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής. Στις 17/12 o Δημήτρης Φωτόπουλος μαζί με τον επί χρόνια σεφ του εστιατορίου Βασίλη Ζώη άνοιξαν τη νέα σελίδα του «Άνετον» στο κέντρο της Αθήνας.

Η αίσθηση που έχω μπαίνοντας στην ψηλοτάβανη αίθουσα είναι αυτή μιας μοντέρνας, φινετσάτης αστικής τραπεζαρίας που σε τυλίγει και σε καλοδέχεται μονομιάς. Κάποια στοιχεία θυμίζουν σπίτι του ’60 και του ’70 από ελληνική ταινία, με το μπαράκι και την ξύλινη σκάλα με την κάθετη κουπαστή σεταρισμένα με τον μίνιμαλ μπουφέ από καρυδιά. Το highlight της σάλας, βεβαίως, είναι η τοιχογραφία του Ισπανού καλλιτέχνη Jose Baller Zosa (τον γνώρισε ο Φωτόπουλος το καλοκαίρι στην Αντίπαρο), το στιλ της οποίας θυμίζει την πιο ωραία αφαιρετική περίοδο του Μόραλη.

Το «Άνετον» μπήκε στη νέα εποχή του - εικόνα 1

Το μενού, τώρα, κινείται ανάμεσα στο ψαγμένο μπιστρό και το fine dining. Να, όπως αυτό το ωραίο φιλέτο ταρτάρ ας πούμε, αρτυμένο με ελιές, καπνιστή ντομάτα, ρίγανη και κάππαρη που έχει ελληνικό χρώμα – πιστεύω ότι λίγη οξύτητα θα φώτιζε τις αποχρώσεις της γεύσης του, ακριβώς όπως το πετυχαίνει η σοφιστικέ dirty μπρουσκέτα με τροφαντή μοσχαρίσια γλώσσα, που έχει πάνω της φύτρες τουρσί, βατόμουρα και κάππαρη να την κοντράρουν και να την αναδεικνύουν. Η τάρτα, ασυνήθιστη και ωραία, έχει κρέμα και κομμάτια κολοκύθας, γήινο βελούδο από μια μους βασιλομανίταρων και λιωμένο κατσικίσιο τυρί.

Το πιο ραφιναρισμένο κομμάτι του μενού είναι το θαλασσινό, με πιάτα όπως το ριζότο με σαφράν, καβούρι, μασκαρπόνε και λεμόνι τουρσί ή η σκορπίνα και τα πολύ ωραία ποσαρισμένα όστρακα με λαχανικά σε λεμονάτη κακαβιά μουστάρδας (με λιγότερη μουστάρδα θα ακουγόταν καλύτερα η γεύση των ψαριών). Επιστροφή στο comfort με τρυφερές homemade παπαρδέλες σε μια απολαυστική κατσικομακαρονάδα με άγρια μανιτάρια και κορδέλες ενός εξαιρετικού κατσικίσιου τυριού αλλά και στο εκσυγχρονισμένο oldie, με μια νοστιμότατη μπριζόλα μαύρου χοίρου γεμιστή με ξινόμηλα και κάστανα και τυλιγμένη σε προσούτο Ευρυτανίας.

Το «Άνετον» μπήκε στη νέα εποχή του - εικόνα 2

Μαζί τους μπορείτε να πιείτε τα κοκτέιλ του Λεωνίδα Πετρόπουλου ή να ακολουθήσετε τις προτάσεις της σομελιέ Μαρίας Νίκα και να ανακαλύψετε άγνωστα βιοδυναμικά διαμαντάκια της οινικής Ελλάδας. Το τιραμισού με πλούσιο βελούδο από μασκαρπόνε και ωραίους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς είναι εκ των ων ουκ άνευ για το τέλος.

Περισσότερες πληροφορίες

Άνετον

Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.