Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας, ο Γιώργος Παπαϊωάννου μας εντυπωσίασε με μια ποικιλία μπαρμπουνιών που έφερε στο τραπέζι.

Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου και το εστιατόριο στο Μικρολίμανο που φέρει το όνομά του δεν χρειάζονται συστάσεις. Καθιερωμένο ως ένα από τα καλύτερα σημεία σε όλη την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την απόλαυση του ψαριού και των θαλασσινών, δεν θυμάμαι να με έχει απογοητεύσει σε οτιδήποτε κι αν έχω δοκιμάσει από τον κατάλογό του. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου η εικόνα ήταν ακριβώς η ίδια, αλλά ο Γιώργος Παπαϊωάννου με εντυπωσίασε με μια ποικιλία μπαρμπουνιών που έφερε στο τραπέζι.

Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι - εικόνα 1

Baby μπαρμπούνι (κάτι σαν μεγάλη σαρδέλα), μεγάλο μπαρμπούνι αλλά και φιλεταρισμένο –όλα στο τηγάνι, με εξαιρετική, πικάντικη, τραγανή κρούστα και χυμώδες εσωτερικό– επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά τη δεξιότητα της κουζίνας. Μου έδωσαν όμως και μια ιδέα: λαμβάνοντας υπόψη τη γενική ποιότητα των πιάτων του μενού και τις δυνατότητες της κουζίνας, μια εξαιρετική κίνηση θα ήταν η ύπαρξη μιας συμπληρωματικής μίνι κάρτας αφιερωμένης σε αυτό το μοναδικά γευστικό ψάρι. Έκτος από τα όσα προανέφερα θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα ταρτάρ, ένα σεβίτσε, ένα σαβόρο, ένα πιάτο γαλλικού προσανατολισμού με κάποια σος κ.λπ. Νομίζω ότι πολλοί φίλοι του ψαριού θα το εκτιμήσουν δεόντως και θα θελήσουν να δοκιμάσουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.