2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση

«Chefi» και «Ουζερί του Λάκη» στρώνουν νόστιμα τραπέζια την 28η Οκτωβρίου.

2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση

«Chefi»

Ανανεωμένο υποδέχτηκε τη νέα σεζόν το όμορφο και ζεστό εστιατόριο «Chefi», που στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία του Χαλανδρίου με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ο κατάλογος φανερώνει διάθεση για μοντέρνες γεύσεις with a twist, κάτι που φαίνεται ήδη από τα ορεκτικά, που περιλαμβάνουν από το διαχρονικό ριζότο χωριάτικη σαλάτα με κρέμα δυόσμου και μους φέτας μέχρι μανιτάρια σχάρας σε έναν ανατρεπτικό συνδυασμό με φάβα και κατσικίσιο τυρί. Η συνέχεια μπορεί να γραφτεί με εκλεκτά κρεατικά, όπως το χορινό iberico με πατάτες γκρατινέ, spicy μαγιονέζα και σος γλυκού κρασιού ή κάποια pasta, ενώ το γλυκό φινάλε αξίζει να έχει τη γεύση ενός τιραμισού με παγωτό καραμέλα ενός τσιζκέικ με φράουλα και μπισκότο αμυγδάλου. Αν μάλιστα ανήκετε σε όσους δεν εκδράμουν από την πόλη για το τριήμερο, σημειώστε ότι το «Chefi» θα ανοίξει ανήμερα της 28ης και το μεσημέρι.

«Ουζερί του Λάκη»

2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση - εικόνα 1

Όλο αυτό το μακρύ σαββατοκύριακο το ψαγμένο στέκι στην πλατεία Βικτωρίας μας περιμένει με καινούργιες και κλασικές ψαρονοστιμιές, όπως πάντα με σεβασμό στην εποχή και τα υλικά της: σαλάτα του Λάκη με καραμελωμένα σύκα από την Καλαμάτα, κοκκινιστή σουπιά με τραχανά από το Δίστομο, γαρίδες με κίτρο, γαύρος σοφρίτο, λαζάνια με ρέγκα, αχνιστό σαλάχι. Στο πλάι μπορούμε να βάλουμε κάποια από τα ιδιαίτερα τυριά τους που φέρνουν από τη Σέριφο, τη Νάξο και την Κρήτη, χωρίς να λείπει μια εντυπωσιακή συλλογή από περίπου 100 εμφιαλωμένα τσίπουρα και αποστάγματα. Δεν ξεχνάμε πως η φρέσκια ψαριά που αριβάρει καθημερινά στο μαγαζί ανεβαίνει κατευθείαν στο facebook προσφέροντας μας τη δυνατότητα να προ-παραγγείλουμε το ψάρι της αρεσκείας μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
07/05/2024

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.