Για ψάρι στο Μικρολίμανο

Λίγο προτού ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα έργα ανάπλασης, κατηφορίζουμε σε ένα από τα πλέον χαρισματικά θαλασσινά σημεία της πρωτεύουσας και απολαμβάνουμε –τι άλλο;– φρέσκο ψάρι από τους μαέστρους του είδους.

Για ψάρι στο Μικρολίμανο

«Παπαϊωάννου»

Οι... θαλασσολάγνοι αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο κομψό εστιατόριο του Γιώργου Παπαϊωάννου, που διακρίνεται σταθερά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα». Δεξιοτέχνης και πρωταθλητής στην αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης, είναι οπαδός της μινιμαλιστικής μαγειρικής, οπότε κάντε focus στα εξαιρετικά ωμά του και συνεχίστε με ψάρι μαεστρικά ψημένο.

«Varoulko Seaside»

Για ψάρι στο Μικρολίμανο - εικόνα 1

Το θαλασσινό στρατηγείο του Λευτέρη Λαζάρου με τους αλλεπάλληλους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ατενίζει τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά από απόσταση αναπνοής. Η κουζίνα, με τη σφραγίδα του εμβληματικού σεφ και την πολύτιμη συνδρομή του Γιάννη Παρίκου, ανοίγεται σε κομψές θαλασσινές δημιουργίες, ενώ τα εξαιρετικά επιδόρπια του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη γράφουν δυνατό φινάλε.

«Δουράμπεης»

Για ψάρι στο Μικρολίμανο - εικόνα 2

Από τις διασημότερες ψαροταβέρνες της Αττικής, γράφει εδώ και πολλές δεκαετίες τη δική της ιστορία σε μια βεράντα στη στροφή προς Μικρολίμανο. Με θέα στο μικρό κανάλι-αραξοβόλι, από το τραπέζι παρελαύνουν κλασικές ιωδιούχες σπεσιαλιτέ, όπως η καραβιδόψυχα και η ψαρόσουπα της αρχής, αλλά και πιο μοντέρνες, ενώ η ψαριέρα επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις.

«Ζέφυρος»

Για ψάρι στο Μικρολίμανο - εικόνα 3

Από το 1931 καλωσορίζει τους πιστούς της θάλασσας, αποτελώντας μάλλον το μακροβιότερο στέκι της μικρής θαλασσινής πολιτείας. Μαριδάκι, σαρδέλες και γαύρος για όσους αγαπούν τα μικρόψαρα, γλυκοφάγωτο μυδοπίλαφο και θαλασσινές μακαρονάδες, χωρίς να λείπουν συναγρίδες, φαγκριά, σφυρίδες, στήρες και ροφοί, αν προτιμάτε το χοντρό ψάρι.


Περισσότερες πληροφορίες

Δουράμπεης

Ακτή Δηλαβέρη 29, Καστέλλα
  • Εστιατόρια

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.