«Δάφνη» με ιδέες, μυρωδιές κι ερεθίσματα από την ελληνική παράδοση

Το μαμαδίστικο σημείο αναφοράς στο Μπουρνάζι είναι όνειρο να το χαζεύεις.

«Δάφνη» με ιδέες, μυρωδιές κι ερεθίσματα από την ελληνική παράδοση

Αγαπημένο των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής αλλά και για οικογενειακές casual εξόδους, το μεζεδοπωλείο-νεοταβερνείο «Δάφνη», με μια εικοσαετία εμπειρίας στην πλάτη του, είναι ένα όνειρο να το χαζεύεις. Στους τοίχους κρέμονται από πίνακες με πλοία του ’30 μέχρι τουριστικές αφίσες παριζιάνικων μπιστρό και χαριτωμένα τσίγκινα βάζα από μπισκότα, σε μια sui generis συλλογή που δίνει ζωντάνια στο χώρο.

Το μενού αντλεί από την ελληνική παράδοση, με ιδέες, μυρωδιές κι ερεθίσματα που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην αρχόντισσα της κουζίνας Αριστέα Βλάχου όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιοσυγκρασιακή και πληθωρική στις προτάσεις της, όπως και στις μερίδες, η κάρτα εναλλάσσει τηγανιές με μακαρονάδες, μαγειρευτά και ψητά φιγουράρουν στην μπαμπάτσικη λίστα ημέρας, σιουφιχτά από την Κρήτη στέκονται κάτω από πικάνιες, τα μανιτάρια έχουν την τιμητική τους και ταξιδιάρικες φούγκες, όπως τα σπα­ράγγια με προσούτο Πάρμας, στριμώχνονται ανάμεσα στη φάβα και την κρητική γραβιέρα.

«Δάφνη» με ιδέες, μυρωδιές κι ερεθίσματα από την ελληνική παράδοση - εικόνα 1

Την ώρα που οι πιατέλες με τις ποικιλίες κρεατικών, θρονιασμένων σε βουναλάκια από λαχταριστές τηγανητές πατάτες, πήγαιναν κι έρχονταν, εμείς ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με μια ωραία και ανάλαφρη βοσκόπιτα, μυρωδάτη από τα φρέσκα χορταρικά της και ήπια στη γεύση, ωραία σιγονταρισμένη με μια ζουμερή και αφράτη bio ομελέτα με παστό Μάνης. Τα σιουφιχτά Κρήτης, με φρέσκο βούτυρο και ξερό ανθότυρο, είχαν ένα άγγιγμα μαμαδίστικο και ρουστίκ εμφάνιση, ενώ τα μπιφτεκάκια γαλοπούλας, αρωματικά και αφράτα, αν και λίγο λασπερά στο δάγκωμα, έδεσαν μια χαρά με το σωστά ψημένο συκωτάκι γάλακτος, που έφτασε στο τραπέζι ζουμερό και νόστιμο, παρότι λίγο πιο ελληνικά ψημένο, από το medium rare που ζητήσαμε. Φινάλε γράψαμε με άριστα σπιτικά γλυκά του κουταλιού και η πάντα κερασμένη μαστίχα μάς αποχαιρέτησε αρωματικά.

Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι, 2105773721. Τιμή: € 26-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Δάφνη

Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.