To «Piu Verde» προσφέρει homey γεύσεις σε καταπράσινο τοπίο

Συνδεδεμένο με ατέλειωτα ραχάτια στο ανακουφιστικό του πράσινο, αυτή η όαση δίπλα στην πόρτα μας είναι ο ιδανικός μας προορισμός για γευστικές αποδράσεις από τις καυτές βραδιές του αττικού καλοκαιριού.

To «Piu Verde» προσφέρει homey γεύσεις σε καταπράσινο τοπίο

Προνομιούχο all day spot, που προσφέρεται για βόλτα με καφέ, κοκτέιλ και σνακ ή φαγητό, συνδυασμένη ιδανικά με ταινιούλα στο κοντινό θερινό σινεμά, το «Piu Verde» είναι ένας από τους ομορφότερα αξιοποιημένους χώρους πρασίνου στην Αθήνα. Το βλέμμα χάνεται μέσα στην οργιώδη βλάστηση και στα πανύψηλα πεύκα, ενώ το ξύλο που πρωταγωνιστεί στο διάκοσμο δίνει νότες χειροποίητου στον κοσμοπολίτικο αέρα που πνέει στους χώρους του. Η εποπτική θέση της βεράντας του εστιατορίου, με το απεριόριστο χάζι στο πηγαινέλα και στα διάφορα επίπεδα στα οποία ξεδιπλώνονται το café και το bar, ανεβάζει τους ρομαντικούς τόνους χάρη στον ατμοσφαιρικό φωτισμό και στις κατασκευές που αγκαλιάζουν τη βλάστηση.

Ο Κωνσταντίνος Τσίγκας ως executive chef και ο Λεωνίδας Σιώκος ως chef de cuisine παρουσιάζουν ένα μενού πολυσυλλεκτικό. Εδώ διαχρονικά φαβορί του κοινού του «Piu Verde», όπως το ριζότο μανιταριών ή τα αφράτα μπιφτεκάκια γαλοπούλας ή μοσχαριού, συνδυάζονται με αργοψημένο σιδηρόδρομο από Black Angus, ενώ πιάτα όπως η σαλάτα κέιλ με κουκουνάρι και γκρέιπφρουτ σε σος ροδιού ή ο ψητός σολομός, που σερβίρεται με σάλτσα από τζίντζερ, λάιμ και πορτοκάλι και πουρέ από καρότο και κουνουπίδι, προσθέτουν healthy νότες στη λίστα των επιλογών.

To «Piu Verde» προσφέρει homey γεύσεις σε καταπράσινο τοπίο - εικόνα 1

Υπάρχουν όμως και κάποιες αστοχίες, όπως ο συνδυασμός της cacio e pepe με καπνιστό σολομό, του οποίου η ένταση σκεπάζει τη γευστική λεπτότητα που απαιτεί το πιάτο. Η γευστική θαλπωρή του μενού κρύβεται ατόφια στα φουρνιστά κεφτεδάκια, που φτάνουν σε γενναία μερίδα, παρότι συγκαταλέγονται στα «μικρά πιάτα» του καταλόγου, ενώ η παιχνιδιάρικη διάθεσή του κρατά τις ισορροπίες στις ωραίες εναλλαγές υφών και τόνων του crispy κατσικίσιου τυριού, με την τραχιά και τραγανή κρούστα και το spicy μέλι του.

Όσο για το τέλος, επιλέξαμε το γλυκό-φετίχ των θαμώνων του «Piu Verde», το θηριώδες σπασμένο millefeuille, το οποίο κρύβει κάτω από το επιβλητικό παρουσιαστικό του μια πληθωρική «επίθεση» από παγωτό crème brûlée, κρέμα και σοκολάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.