«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση

Με την παρουσία του Ολιβιέ ­Καμπανά σε ρόλο executive chef, το εμβληματικό ξενοδοχείο εισέρχεται δυναμικά στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση

Η πλήρης ανακαίνιση του εμβληματικού ξενοδοχείου «Glyfada Riviera Hotel» το βάζει στην κορυφή της καλοκαιρινής ατζέντας των Αθηναίων, κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την παρουσία του Ολιβιέ ­Καμπανά σε ρόλο executive chef και σηματοδοτεί την επιστροφή του στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

Στη νέα του εποχή ως πολυτελές city resort, το ιστορικό πεντάστερο ξενοδοχείο της Γλυφάδας έχει ολοκαίνουργιο πρόσωπο, το οποίο δεν περιορίζεται στους εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους με τους πανέμορφους φροντισμένους κήπους και το ατμοσφαιρικό «Cave Spa», αλλά αγκαλιάζει και τα πλήρως ανανεωμένα δωμάτια με τα μίνιμαλ ξεκούραστα χρώματα, τις μοντέρνες παροχές και την πανοραμική θέα στη θάλασσα, συστατικά που μας προσκαλούν όλο το χρόνο, και πολύ περισσότερο τώρα το καλοκαίρι, σε μια ανάπαυλα από την πυρετώδη ζωή της πόλης.

«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 1

Βεβαίως, ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι που προκαλεί αίσθηση είναι η γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας που προσφέρει πλέον το «Glyfada Riviera Hotel». Το κύριο στοιχείο ενδιαφέροντος είναι το fine dining εστιατόριο «Μaraveal», όπου ο εξαιρετικά ταλαντούχος Καμπανά δημιουργεί ένα μενού βασισμένο στα πολυσύνθετα σπονδυλωτά πιάτα που τον καθιέρωσαν. Ο σεφ υφαίνει τη γαστρονομική του πρόταση με διλογίες όπως αυτή με φουαγκρά, που σερβίρει σαν καπνιστό παγωτό συνοδεία μαρμελάδας λεμονιού και ποσέ σε γλυκό κρασί Σαντορίνης, αλλά και τριλογίες όπως αυτή με τον τόνο, που έρχεται tataki με πράσινο μήλο και ψητά αχλάδια με ζελέ σόγιας, καρπάτσιο με κρέμα satay και η κοιλιά (otoro) συνοδεία αρωματικού χαβιαριού από λάιμ.

Δεν μένει όμως μόνον εκεί, διότι προτείνει θαυμάσια tapas στο wine lounge bar «Le Méli Mélo», αλλά δημιουργεί επίσης μια σειρά ευφάνταστων πιάτων –από αρνάκι μουσακά μέχρι τόνο με ζελέ σόγιας, σορμπέ πράσινο μήλο, βλαστάρια και σουσάμι– για την κάρτα του pool bar-restaurant «Atoll». Θα τα απολαύσουμε δίπλα στο focal point της θερινής δράσης, την τεράστια πισίνα του ξενοδοχείου, όπου μπορείς να κολυμπήσεις, να χαρείς το εξαιρετικό σέρβις και να κάνεις τα πάντα από την άνεση της ξαπλώστρας σου. Φαίνεται πως η παραλία απέκτησε μόλις το καινούργιο της hot spot για το φετινό καλοκαίρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Maraveal

«Glyfada Riviera Hotel», Λεωφ. Ποσειδώνος 40, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.