«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» βλέπουν την ελληνική κουζίνα... αλλιώς

Το πληθωρικό νεο-μπακάλικο «Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» παραμένει φρέσκο –και κυρίως πεντανόστιμο– όσα χρόνια κι αν περάσουν.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» βλέπουν την ελληνική κουζίνα... αλλιώς

Eνα από τα πρώτα «καλοφαγικά» στέκια του κέντρου της Αθήνας πολλά χρόνια πριν η περιοχή μεταμορφωθεί στο food village της πόλης, «Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» του Συντάγματος καταφέρνει να παραμένει στην αιχμή των ελληνικών προτάσεων της γειτονιάς. Σταθερό σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους, το εστιατόριο με τη νεο-μπακάλικη διακόσμηση έχει τελευταία εμπλουτίσει το πολύχρωμο crowd της σάλας του με επισκέπτες απ’ τα πολυάριθμα ξενοδοχεία στα πέριξ, αποτελώντας γευστική πύλη εισόδου στις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας, χωρίς φολκλόρ βαρίδια, αλλά με τολμηρές επαναπροσεγγίσεις κλασικών συνταγών.

Από τις αφράτες σαλάτες του μέχρι τα παιχνιδιάρικα ορεκτικά, κι από εκεί στα πληθωρικά πιάτα και τα σπιτικά επιδόρπια, το μενού καλύπτει όλο το φάσμα των ορέξεων, με θαλασσινά και κρεατικά να εναλλάσσονται και την ποιοτική πρώτη ύλη να κρατά τον κεντρικό ρόλο – τρανή απόδειξη το μαστόρικα ψημένο μοσχαρίσιο συκωτάκι γάλακτος.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» βλέπουν την ελληνική κουζίνα... αλλιώς - εικόνα 1

Η επιβλητική σπανακοσαλάτα κερδίζει τον ουρανίσκο με την τραγανή, μεταλλική γεύση του σπανακιού να συμπληρώνεται απ’ τη γλυκάδα της βινεγκρέτ, καθώς ρόδι, μπέικον και κουκουνάρι εναλλάσσουν τις ξυλώδεις γεύσεις τους. Η φάβα με απάκι και λάδι τρούφας γεμίζει τα ρουθούνια πριν καν προσγειωθεί στο τραπέζι, ενώ ο «αλλιώτικος» καγιανάς με χωριάτικα αβγά και λαδοκούλουρο Κυθήρων βάζει υποψηφιότητα στις must προτάσεις εναλλακτικού brunch στην περιοχή.

Στα κυρίως, τα τσιγαριαστά άγρια σέσκουλα σαγανάκι, με εξαιρετικό βράσιμο στο χόρτο και πλήρη την ένταση γεύσεων και υφών από φέτα, ντομάτα και μυρωδικά, γεμίζουν με μια ορεσίβια αυθεντικότητα το στόμα, ενώ προτάσεις όπως το κριθαρότο μανιταριών ή το Σαντορινιό με πουρέ πατάτας και μελιτζάνας, προικισμένα με πλούσιες, παχιές και comfort υφές δεν είναι τυχαία best sellers ενός μενού που αποτελεί ιδανικό τελείωμα στα downtown ψώνια, ή ξεκίνημα των νυχτοπερπατημάτων στην περιοχή.

Οι άλλοι «Τζίτζικες και Μέρμηγκες»

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» βλέπουν την ελληνική κουζίνα... αλλιώς - εικόνα 2

Χαλάνδρι

Στην ήσυχη πλευρά της πιάτσας του Χαλανδρίου, με όμορφη αυλή και κομψή κυρίως σάλα, τα πιάτα του συναγωνίζονται σε φωτογένεια το εντυπωσιακό κεντρικό φωτιστικό.

Άνω Πατήσια

Εδώ, τον πρώτο λόγο έχει η σχάρα, με κεμπαπάκια, μπριζολάκια, παϊδάκια και όλα τα -άκια του μερακλίδικου μεζέ να συναγωνίζονται τις σπεσιαλιτέ της κουζίνας.

Κηφισιά

Χαλαρή ατμόσφαιρα, φιλικό σέρβις και ποπ αναφορές στη χαρούμενη διακόσμηση, περιβάλλουν με έξτρα οικειότητα της πληθωρικές μερίδες που αποτελούν υπογραφή και για τα αδερφάκια του.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα

Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.