«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία;

Το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο restobar στην κεντρική πλατεία των Βριλησσίων έχει αύρα ωραία και χαλαρωτική και ποντάρει τόσο στις γεύσεις όσο και στα κοκτέιλ του.

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία;

Tα κομψά origami φωτιστικά που κρέμονται από την οροφή και κατεβαίνουν σε διάφορα ύψη πάνω από τα τραπέζια, γλυκαίνουν τα πρόσωπα των ως επί το πλείστον νεαρών θαμώνων του ολοκαίνουργιου «Kinjo Japanese Restobar» που κρύβεται σε μιαν άκρη της πλατείας Αναλήψεως στα Βριλήσσια.

Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, είναι φτιαγμένο με καλή εργονομία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Μια ματιά να ρίξεις, λ.χ., στα σουπλά και στα chopsticks από απαλό ξύλο με το ανάγλυφο λογότυπο του μαγαζιού ή στα πολύ ξεχωριστά πιάτα σε σκούρο ανθρακί χρώμα, αντιλαμβάνεσαι ότι η δουλειά έχει γίνει με μεράκι. Το ίδιο «μερακλής» είναι και ο σεφ Νίκος Πολιτάκος, με θητεία σε ορισμένα γνωστά γιαπωνέζικα εστιατόρια και, πολύ περισσότερο, με βαθιά αγάπη για τη γιαπωνέζικη κουζίνα την οποία υπηρετεί με πάθος.

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία; - εικόνα 1

Αξίζει να πιάσεις θέση στα πολύ αναπαυτικά σκαμπό μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και να του ζητήσεις ένα omakase menu στα μέτρα σου. Η ψαριά της ημέρας κρύβει διαμαντάκια (όπως το γριβάδι και η σφυρίδα που πετύχαμε εμείς) που γίνονται κλασικά sashimi και nigiri με ρύζι σχετικά ήπιας οξύτητας, ενώ σε πιο δημιουργικούς τόνους, αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκοφάγωτο λαβράκι usuzukuri, σε λεπτές φέτες με σάλτσα ponzu και τρούφα, όπως και τα μαριναρισμένα φιλέτα παλαμίδας που καπνίζονται σε άχυρα και σερβίρονται με τζίντζερ και σχοινόπρασο τσιμπώντας λιγάκι στη γλώσσα. Πέρα από τα ωμά, το μενού ανοίγεται και στις ζεστές παρασκευές: τα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με κοτόπουλο έχουν ωραία καπνιστή γεύση, τα dumplings με χοιρινό κιμά, ελαφροτηγανισμένα από τη μία μεριά, έχουν το προσόν της πολύ καλής ζύμης, ενώ το σωστό τηγάνι ανεβάζει την tempura λαχανικών.

Όλα αυτά, και άλλα πολλά, επιβάλλεται να τα συνοδεύσετε με τα εξαιρετικά signature cocktails που ετοιμάζει η μπάρα σε συνεργασία με το αδερφό μπαρ «Cibo» που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, όπως το απολαυστικό όσο και πολύπλοκο 47 Ronin με καπνιστό ουίσκι, μους από καλαμάνσι και αλμυρή καραμέλα.

Δώστε βάση..

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία; - εικόνα 2

...στο pork ramen

Τo ramen με χοιρινό έρχεται αρκούντως spicy και ορεκτικό, με τρυφερό κρέας, μανιτάρια shimeji αλλά κι ένα πολύ ξεχωριστό αβγό, βρασμένο και μαριναρισμένο για δύο ημέρες σε σόγια.

...στο unagi

Χέλι, αβοκάντο, σπαράγγι, αγγούρι, αλλά και φουαγκρά (ελαφρώς καψαλισμένο για να βγάλει το λίπος του) και flakes τρούφας συγκατοικούν σε ένα από τα πιο ξεχωριστά rolls του καταλόγου.

...στο Fuji Mountain

Αν αγαπάτε τα tiki cocktails ενδώστε άφοβα σε τούτο εδώ, που μπλέκει απολαυστικά ρούμι με ανανά, λικέρ μπαχαρικών, passion fruit αλλά και yuzu cordial για γιαπωνέζικο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Kinjo

Κονίτσης 29, Πλ. Αναλήψεως, Βριλήσσια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.