Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη, βερμούτ και πίτσα ή πιάτα που παραπέμπουν στις γιαπωνέζικες ταβέρνες izakaya;

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη, βερμούτ και πίτσα ή πιάτα που παραπέμπουν στις γιαπωνέζικες ταβέρνες izakaya; Το ανανεωμένο Ιστορικό Κέντρο μάς καλεί για βόλτα κι εμείς επιλέγουμε 5 spots για κάθε διάθεση.

#1 Στο «Zillers» για fine lunching με θέα

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση - εικόνα 1

Το rooftop του ομώνυμου boutique ξενοδοχείου στη Μητροπόλεως είναι ένας πανέμορφος αστικός κήπος που επιβλέπει τον ιερό βράχο και την πλατεία. Θα ανεβείτε για καφέ και σνακ αλλά και για την κουζίνα της Κωνσταντίνας Φάκλαρη (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), που τα μεσημέρια είναι πιο casual, αποτυπώνει όμως τη μοντέρνα ματιά της στην παράδοση.

#2 «Odori» για βερμούτ break

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση - εικόνα 2

Η πρώτη βερμουτερία της πόλης, κάτω από την Πλατεία Κλαυθμώνος, είναι σιγουράκι για άραγμα στα τραπεζάκια που αγκαλιάζουν το μαγαζί μαζί με περιποιημένο φαγητό, το οποίο, εκτός από το brunch, δίνει έμφαση στα ζυμαρικά, στις σαλάτες και στην πίτσα. Τα σοφιστικέ κοκτέιλ του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου κρύβουν και low ABV εκπλήξεις, ό,τι πρέπει για την ώρα.

#3 «Gaku» όπως νόστιμη Ιαπωνία

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση - εικόνα 3

Κάνει σουξέ και στη δεύτερη έδρα του, μετά το Χαλάνδρι, εκεί όπου για χρόνια βασίλευε το «Furin Kazan», στην Απόλλωνος, με μια μεγάλη ποικιλία από σούσι και πιάτα που παραπέμπουν στις γιαπωνέζικες ταβέρνες izakaya. Ιδιαίτερα τα μεσημέρια τού ταιριάζουν πολύ, καθώς το φως διαχέεται μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες στο μαρμάρινο sushi bar, στα τραπέζια και στον μίνιμαλ χώρο.

#4 Η κουλτούρα της μοιρασιάς στο «Feedέλ Urban Gastronomy»

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση - εικόνα 4

Πέρα από τη σχεδόν speakeasy αύρα του λιλιπούτειου πάρκου –κυριολεκτικά δυο βήματα από την Ερμού– όπου βλέπει το μαγαζί, εδώ εκτιμήσαμε δεόντως την αντισυμβατική ελληνική κουζίνα του celebrity πλέον (λόγω «MasterChef») σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Τα πιάτα μπαίνουν στη μέση ενθαρρύνοντας τη λογική της μοιρασιάς, την ώρα που το μάτι περιεργάζεται την τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο και την μπάρα όπου ετοιμάζονται αξιόλογα κοκτέιλ.

#5 «Μπαρμπαδήμος» ίσον κεμπάπ

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση - εικόνα 5

Το κατάστημα της Μητροπόλεως είναι το πιο καινούργιο της οικογένειας και μονίμως γεμάτο. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε τα κλασικά, ξεκινώντας από το διάσημο κεμπάπ και το σουβλάκι αλλά και τον παστουρμά και το σουτζούκι, ενώ οι αναποφάσιστοι θα βρουν πλούσιες ποικιλίες κρεατικών.

Περισσότερες πληροφορίες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Gaku

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.