Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει στο εστιατόριο του «Canaves Oia Suites» ένα μενού με γαλλικές βάσεις, εμπνευσμένο (και) από τα υλικά και τις γεύσεις του νησιού.

Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει στο εστιατόριο του «Canaves Oia Suites» ένα μενού με γαλλικές βάσεις, εμπνευσμένο (και) από τα υλικά και τις γεύσεις του νησιού.

Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη - εικόνα 1
Petra Restaurant

Επόμενος καλεσμένος του ομίλου ξενοδοχείων «Canaves Oia» της οικογένειας Χαϊδεμένου, που αυτό το καλοκαίρι κάνει ένα ενδιαφέρον γαστρονομικό σερί παραχωρώντας τις κουζίνες των εστιατορίων του σε αναγνωρισμένους σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού, είναι ο Jean-Charles Métayer. Ο οποίος υπό μια έννοια είναι... και τα δύο. Μεγαλωμένος στη Χώρα του Λίγηρα (Pays de la Loire), ο Γάλλος σεφ έκανε τα πρώτα του βήματα στο λονδρέζικο «Fleur de Sel» δίπλα στον Μichel Perraud, για να βρεθεί εν συνεχεία δίπλα στον σπουδαίο Jacques Le Divellec στο διάστερο «Le Divellec» στο Παρίσι. Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε όταν ανέλαβε ρόλο executive chef στο «Calypso» στην Ελούντα, για να τον ξανασυναντήσουμε στο περίφημο «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου και στο «Premiere» του «Athenaeum Intercontinental». Και μαζί του μια σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με κομψότητα και υψηλή τεχνική, που απέσπασε στην πορεία πολλούς Χρυσούς Σκούφους.

Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη - εικόνα 2
O Jean-Charles Métayer

O Jean-Charles Métayer ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή head chef των 5 εστιατορίων του «Grischa Hotel» στο Davos της Ελβετίας, ενώ παραμένει consultant chef και στα εστιατόρια του «Porto Εlounda», όπου απέσπασε και το 2018 Χρυσό Σκούφο για την φινετσάτη, κοσμοπολίτικη με ελληνικές πινελιές γευστική του πρόταση στο «Calypso» («Elounda Peninsula All Suite Hotel»), στις 22 Αυγούστου που θα βρίσκεται στο εστιατόριο «Petra» του «Canaves Oia Suites» στην Οία, θα παρουσιάσει ένα menu degustation οκτώ σταδίων (€ 120 ανά άτομο) με γαλλικές βάσεις και σαντορινιά αρώματα: ανάμεσά τους, μαριναρισμένες σαρδέλες με τραγανά μπισκότα φάβας, καπνιστό φουαγκρά με κονσομέ μελιτζάνας και κακάο, καλκάνι μαγειρεμένο σε αμπελόφυλλα, σερβιρισμένο με sauce vierge, πάπια από το Challans με βινσάντο... Όσοι λάτρεις της γαστρονομίας λοιπόν βρεθείτε αυτές τις μέρες στο νησί, έχετε μια καλή ευκαιρία για μια εκτός έδρας επαφή με την πολύ ιδιαίτερη κουζίνα του. Κρατήσεις: 2286 071453.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"