Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα

Τα έχει (και) αυτά η καλοκαιρινή Αθήνα: παρεΐστικοι μεζέδες κάτω από μια μουριά, δίπλα σε ένα αιωνόβιο πλατάνι και σε μια off-broadway αυλή.

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα

Τα έχει (και) αυτά η καλοκαιρινή Αθήνα: παρεΐστικοι μεζέδες κάτω από μια μουριά, δίπλα σε ένα αιωνόβιο πλατάνι και σε μια off-broadway αυλή.

«Άνοιξη Παρά Τέταρτο»

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα - εικόνα 1

Είναι γοητευτικά νοσταλγικό, έχει πάρει το όνομά του από ένα ποίημα του Ελύτη και φλερτάρει με τη φιλοσοφία των τσιπουράδικων του Βόλου: κάθεσαι στην περιποιημένη αυλή του εκεί στην Άνοιξη και με το που διαλέξεις ποτό –αντί για τσίπουρο μπορεί να είναι μπίρα, κρασί ή αναψυκτικό– έρχεται η πρώτη γύρα-έκπληξη. Οι επόμενες, σε ποσότητα ανάλογη της παρέας, συνεχίζουν όσο θέλεις: μπορεί να είναι ρεγγοσαλάτα, τηγανητό γαριδάκι, κουτσομουράκι, θράψαλο γεμιστό, κριθαρότο με γαρίδες… Λειτουργεί από τις 5 μ.μ. καθημερινά και τα παρασκευοσαββατοκύριακα από τη 1 μ.μ., ενώ και τον Δεκαπενταύγουστο θα ανοίξει από το μεσημέρι.

«Πλάτανος»

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα - εικόνα 2

Μια καινούργια άφιξη με… παλιά δαντέλα, που ανανέωσε μια πλατεία όπου οι Κυψελιώτες έδιναν τα ραντεβού τους από πολύ παλιά – στο ίδιο σημείο βρισκόταν ο ιστορικός «Σβίγγος» και γυρίστηκαν σκηνές της «Θείας από το Σικάγο». Τα τραπέζια τριγυρίζουν τον υπεραιωνόβιο πλάτανο-σήμα κατατεθέν της Αγίας Ζώνης, ο χώρος είναι ζεστός και προσεγμένος και όσοι το έχουν ήδη μάθει κάνουν στάση και για καφέ από το πρωί. Από το μεσημέρι και μετά αναλαμβάνει ο Μιχάλης Ζάχαρης κι έχει κέφια: μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει από μίνι μεζεδάκια που έρχονται με το τσίπουρο μέχρι πιάτα έξτρα γενναιόδωρα, βάζοντας τη δική του πινελιά σε οικείες γεύσεις. Μη χάσετε τις παντρεμένες σαρδελίτσες και το ασυνήθιστο πικάντικο σπεντζοφάι με λουκάνικο, λίγο παστουρμά και γαρίδες.

«Aποστακτήριον»

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα - εικόνα 3

Φιλικό και νόστιμο, στήνει τραπέζια κάτω από μια μουριά, απέναντι από τα πεύκα της πλατείας, έχει αύρα γειτονιάς και είναι από τις πιο συνεπείς επιλογές της περιοχής. Στο μενού εναλλάσσονται διάφορα ωραία: γαύρος μαρινάτος και κριθαρότο με γαρίδες, ντοματοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα, τυροκροκέτες με καπνιστό τυρί Μετσόβου και τυροπιτάρι με χειροποίητο φύλλο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με ταλαγάνι και ντομάτα, χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας... Είναι ανοικτό καθημερινά, από τις 7 μ.μ. και μετά.

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη παρά Τέταρτο

Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Πλάτανος

Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.