«K» όπως λέμε Κεραμεικός

Μοντέρνοι μεζέδες και παλιά δαντέλα σε μια γειτονιά που χτίζει τα τελευταία χρόνια τη δική της παρεΐστικη κουλτούρα.

«K» όπως λέμε Κεραμεικός

Μοντέρνοι μεζέδες και παλιά δαντέλα συναντιούνται στο «Κ», το οποίο κάνει αυτό το καλοκαίρι τα πρώτα του βήματα σε μια γειτονιά που χτίζει τα τελευταία χρόνια τη δική της παρεΐστικη κουλτούρα. Εκτός από μια σάλα, που είναι ντυμένη με έπιπλα και μικροαντικείμενα από παλαιοπωλεία, το νέο στέκι έχει μια πολύχρωμη πίσω αυλή. Το φαγητό έχει στόχο να είναι προσιτό και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο κι έτσι, διατρέχοντας το μενού, είναι αρκετά εκείνα τα πιάτα που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον: από φέτα με πέστο ρίγανης και κρέμα ντομάτας ή καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σαλάμι Λευκάδος μέχρι πανσέτα ψητή με λάχανο και ξινόμηλο σε ψωμάκι μπέργκερ και από εκεί σε μπακαλιαρομπουκιές με πουρέ παντζαριού και πατατοσαλάτα ή σιουφιχτά με μπολονέζ φρέσκου τόνου. Ως μεζεδοπωλείο θα σου συστηθεί, αλλά δεν θα σου πει όχι κι αν καθίσεις για μια μπίρα ή ένα ποτό. Περισσότερα μόλις το γνωρίσουμε καλύτερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"