«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία

Φιλική, μοντέρνα, χαλαρή, προσιτή και αυθεντικά ιταλική, δεν χρειάζεται συστάσεις.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία

Φιλική, μοντέρνα, χαλαρή, προσιτή και αυθεντικά ιταλική, η «La Pasteria» δεν χρειάζεται συστάσεις. Για μεσημεριανό shopping break, μετά το γραφείο, για παρεΐστικο ή οικογενειακό δείπνο, η «La Pasteria», που μας έμαθε την καθημερινή ποιοτική πλευρά της ιταλικής κουζίνας, μας περιμένει ανανεωμένη και φέτος το καλοκαίρι. Ένα από τα πλέον αγαπημένα καταστήματά της, ιδανικό για καλοκαιρινές εξόδους, είναι αυτό της Αγίας Παρασκευής. Στον εξωτερικό χώρο δεσπόζουν η πέτρα, τα ψηλά τραπέζια και οι αναπαυτικοί καναπέδες, δίνοντας έναν αέρα διακοπών.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία - εικόνα 1

Aπολαμβάνουμε μοναδικά antipasti, όπως οι τραγανές μπρουσκέτες σε ευφάνταστους συνδυασμούς (π.χ. με καπνιστή μελιτζάνα και κατσικίσιο τυρί) ή τα αχνιστά μύδια σε ελαφριά σάλτσα κρασιού και μυρωδικών, που μας καλωσορίζουν στον γεμάτο χρώματα και αρώματα γευστικό πλανήτη της Ιταλίας. Για τη συνέχεια κάνουμε focus στις δροσερές σαλάτες, όπως η παραδοσιακή φλωρεντινή Panzanella με φρέσκια ντομάτα, σπιτικά κρουτόν, κάππαρη, ελιές, κρεμμύδι και αντζούγια, και βέβαια στις κλασικές πίτσες με αυθεντική, λεπτή ιταλική ζύμη, που έγιναν ακόμη μεγαλύτερες για να τις απολαύσουμε με την παρέα μας. Να δοκιμάσουμε μια με τυρί μασκαρπόνε, φρέσκια ντομάτα και καπνιστό ζαμπόν ή τη νέα Strapazzata με μοτσαρέλα, ψητό μπέικον, αβγά χτυπημένα με ντομάτα και πράσινη πιπεριά; Οι αυθεντικές συνταγές της «La Pasteria» με τα ζυμαρικά της επιλογής σας, από λινγκουίνι και φαρφάλε μέχρι σπαγκέτι ολικής άλεσης αλλά και χωρίς γλουτένη, έχουν επιλογές για όλους: αρωματική Pollo con Gremolata με φιλετάκια κοτόπουλου σε διάφανη σάλτσα λεμονιού, σκόρδο­ και πέστο μαϊντανού, σοφιστικέ Linguini con Bottagra, με τρίμμα αβγοτάραχου, ψίχα λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο, που σε στέλνει κατευθείαν στη Σαρδηνία, αλλά­ και μια ελαφριά Salmone με φρέσκο αλλά­ και καπνιστό σολομό, κολοκυθάκι, ελαφριά­ κρέμα, φρέσκια ντομάτα και άνηθο.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία - εικόνα 2

Δεν λείπουν οι επιλογές σε κρέας ή ψάρι, όπως ένα ζουμερό ιταλικό μπέργκερ με καπνιστή μοτσαρέλα και καραμελωμένα κρεμμύδια σε αφράτο ψωμί τσιαμπάτα, που συνοδεύεται από τραγανά νιόκι πατάτας, ή ένα άκρως καλοκαιρινό φιλέτο από φρέσκο λαβράκι με σέσκουλα και σος από ελαιόλαδο, φρέσκο λεμόνι και ψητό σκόρδο. Για το τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα διάσημα γλυκά της «La Pasteria» (το tiramisu είναι από τα καλύτερα της πόλης!).

Αγίου Ιωάννου 19, Αγία Παρασκευή, 2106085536, www.lapasteria.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Pasteria (la)

Αγ. Ιωάννου 19, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.