Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;

Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» βρίσκουμε τις πιο... γλυκοφάγωτες γύρες του καλοκαιριού.

Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;

Γλυκά νοσταλγικό και με όνομα παρμένο από ένα ποίημα του Ελύτη, το όμορφο τσιπουράδικο της Άνοιξης το καλοκαίρι μεταφέρει τη χαρά της παρέας και της μοιρασιάς στην ανοιχτωσιά της περιποιημένης και δροσερής αυλής του.

Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» η κουλτούρα των μεζέδων φλερτάρει με τη φιλοσοφία των τσιπουράδικων του Βόλου. Με το που διαλέγεις ποτό (τσίπουρο, ούζο, μπίρα, κρασί, αναψυκτικό ή ακόμη και... νερό) έρχεται η πρώτη γύρα-έκπληξη. Από εκεί και πέρα οι γύρες, τριών πιάτων και σε ποσότητα ανάλογη με το μέγεθος της παρέας, συνεχίζουν, είτε πιεις είτε όχι, μέχρι όπου πάει. Το πιο ωραίο εδώ είναι αυτή η προσμονή: ανάλογα με την ημέρα και τα καλούδια που βρίσκουν στην αγορά θα έρθει κάτι άλλο, από τυροκαυτερή και ρεγγοσαλάτα μέχρι ποικιλία oστράκων και παστών και από τηγανητό γαριδάκι και κουτσομουράκι μέχρι θράψαλο γεμιστό και κριθαρότο γαρίδας – και όλα αυτά μάλιστα σε γλυκές τιμές.

Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη; - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη παρά Τέταρτο

Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.