Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το δημοφιλέστατο all day εστιατόριο της Γλυφάδας ξεφεύγει από το συμβατικό μοντέλο της περιοχής, με μια ευρύτατη γκάμα πιάτων τα οποία επιμελείται ο διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το δημοφιλέστατο all day εστιατόριο της Γλυφάδας ξεφεύγει από το συμβατικό μοντέλο της περιοχής, με μια ευρύτατη γκάμα πιάτων τα οποία επιμελείται ο διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 1

Το «Soleto» είναι δικαίως από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά­ της Γλυφάδας, σκέφτομαι χαζεύοντας τα φωτισμένα –σαν γιορτινά– δέντρα στον εξωτερικό του χώρο. Το γεμάτο­ κεντρικό μπαρ σκορπίζει θετική­ ενέργεια και ο ωραίος κόσμος μοιράζεται ανάμεσα στις δύο σάλες, το μεγάλο ατμοσφαιρικό Italian Room και το μινιμαλιστικά μοντέρνο Asian Room. Είναι ανοιχτό όλη μέρα, οπότε σίγουρα αξίζει να πας για πρωινό, καθώς το μενού στηρίζεται σε πεντανόστιμα βιολογικά αβγά που έρχονται από τη φάρμα του εστιατορίου στις Σπέτσες, όπως και πολλά από τα λαχανικά και τα φρούτα του.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 2

Εκτός από τις στάνταρ σπεσιαλιτέ του μεγάλου (είναι η αλήθεια) καταλόγου, υπάρχουν πάντα πιά­τα ημέρας. Από αυτήν την κατηγορία ξεχώρισα το φανταστικό, πρωτότυπο συνδυασμό θαλασσινών χτενιών με φουαγκρά με μια εξαιρετική σάλτσα φουλ στο umami, φτιαγμένη από μέλι, βαλσαμικό ξίδι και ντεμιγκλάς – είναι από τις σήμα κατατεθέν δημιουργίες του Ντουνέτα, οπότε τιμήστε τη δεόντως όταν τη βρείτε. Στα σούπερ πιάτα κι εκείνο το ταρτάρ βασιλικού καβουριού, συντονισμένο άψογα με αβοκάντο, αγγούρι, λάιμ και πικάντικο γουακαμόλε. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν και άλλες νηστίσιμες προτάσεις, όπως τα γλυκά φρέσκα καλαμάρια Σπετσών στη σχάρα με ωραία φάβα και φινόκιο, οι θεαματικές μαύρες ταλιατέλες σε σάλτσα μπισκ, με καραβίδες και ζουμερά όστρακα, τα σπαγκέτι aglio olio με καλαμαράκι (που προσωπικά θα τα προτιμούσα πιο πικάντικα) και, φυσικά, το φιλέτο βελούδινου ελληνικού κιτρινόπτερου τόνου με βινεγκρέτ λεμονιού και τρίχρωμη κινόα.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 3

Στα ζυμαρικά, τώρα, ξεχώρισα από τα homemade ραβιόλια εκείνα που γεμίζονται με σπανάκι και ανθότυρο και η γευστικότατη σάλτσα τους έχει το «χρώμα» ζωμού παρμεζάνας με φασκόμηλο. Η ταλιάτα του αμερικάνικου flap steak από Black Angus είναι αξιόλογη, με ωραία σάλτσα κρασιού Porto και διακριτικό άρωμα από λάδι λευκής τρούφας. Μη χάσετε τις πίτσες με τη λεπτή και τραγανή ζύμη, ούτε τα επιτυχημένα σούσι, από τα οποία δοκίμασα τα crazy spicy crab roll και το shrimp tempura με σολομό.

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 2109680460. Τιμή: € 35-50.

Περισσότερες πληροφορίες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.