Ραντεβού με το Κτήμα Θεόπετρα

Τέσσερα κρασιά τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή κι ένα παλαιωμένο τσίπουρο στο επόμενο wine dinner του «Monk».

Ραντεβού με το Κτήμα Θεόπετρα

Ένα οινο-γευστικό τετ α τετ με τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή, στους πρόποδες των Μετεώρων, μας επιφυλάσσει την Πέμπτη 15/3 το «Monk». Στο ατμοσφαιρικό wine bar-restaurant της οδού Καρόρη θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τέσσερα κρασιά του κτήματος Θεόπετρα, το αρωματικό λευκό αφρώδες Edenia (Μαλαγουζιά), το Vermentino –το πρώτο ελληνικό κρασί από την ομώνυμη ποικιλία, που καλλιεργείται κυρίως στη Σαρδηνία και την Κορσική–, το ροζέ Κτήμα Θεόπετρα (Λημνιώνα και Syrah) και το ερυθρό Λημνιώνα. Συνοδεύονται αντίστοιχα από ένα μιλφέιγ καπνιστού σολομού με baby πατάτα και σαλατικά, bao buns, ταϊλανδέζικα ψωμάκια ατμού δηλαδή, γεμιστά με χοιρινό, γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα και μπον φιλέ με σάλτσα κόκκινου κρασιού και λαχανικά. Το δείπνο, το οποίο έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος και κοστίζει € 38 ανά άτομο, θα κλείσει με brownies με bitter σοκολάτα και ξηρούς καρπούς μαζί με παλαιωμένο τσίπουρο Dark Cave της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή.

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.