5 spots για φαγητό στην μπάρα

Σήκω από το τραπέζι, το τρώγειν στη μπάρα έχει άλλη γοητεία. Ιδού μερικά διαφορετικά σκηνικά για να... εξασκηθείς.

5 spots για φαγητό στην μπάρα

Σήκω από το τραπέζι, το τρώγειν στη μπάρα έχει άλλη γοητεία. Ιδού μερικά διαφορετικά σκηνικά για να... εξασκηθείς.

«Abbot»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 1

Στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη η πέτρα, που απλώνεται και στο χώρο του μπαρ με τη μεγάλη μπάρα, και το ανοιχτόχρωμο ξύλο στο ταβάνι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Πρώτης τάξεως γήπεδο λοιπόν για να φας εξαιρετικό μπέργκερ, ζουμερό και πεντανόστιμο από chuck eye roll και brisket κομμάτια, καθισμένος στα στουλ-πολυθρόνες. Γλυκαθείτε με γοητευτικό dulce de leche.

«Opera Quarta»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 2

Μητροπολιτικό, μοδάτο στιλ με στουλ-καρέκλες στη μεγάλη μπαρ που είναι βασικό στοιχείο του μαγαζιού και από πάνω η εικαστική παρέμβαση των Μαρίας Κοκκίνου-Ανδρέα Κούρκουλα από χάρτινους κυλίνδρους κομμένους σε διαφορετικά ύψη. Αστέρι το ριζότο μιλανέζε με οσομπούκο, παρμεζάνα 36 μηνών και σαφράν, ωραία η καρμπονάρα του με πανσέτα αγριόχοιρου.

«FeedΕλ»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 3

Σκοτεινό κι οξειδωμένο, έχει μπαρίστικη sui generis αύρα και βασίλισσα τη Φρίντα Κάλο, με μακριά ξύλινη μπάρα και στουλ με πλάτη που οι περισσότεροι πίνουν αλλά τρως πολύ άνετα. Σ’ αυτό το προχώ μεζεδοπωλείο μπορείς να τσιμπολογήσεις χταπόδι sous vide αρτυμένο διακριτικά με πικάντικο λάχανο κίμτσι και ξινούτσικο κουσκουσάκι με dashi, σαφράν, μύδια, γαρίδες και καλαμάρι.

«Θα σε κανω βασιλισσα»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 4

Έντονα θεατρικό, αλλά με λιτό πνεύμα, και μια υπέροχη ξύλινη στέγη-σούπερ σταρ. Στην μπάρα του μπορείτε να πιείτε ψαγμένα κρασιά, τα οποία σας προτείνουμε να συνοδεύσετε με εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά, διαλεγμένα με άποψη από τον ιδιοκτήτη σομελιέ Δημήτρη Λίτινα.

«Sushimou»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 5

Sushi bar σε συσκευασία τσέπης –όπως Τόκιο–, με ξύλινη μπάρα για 12 μόλις άτομα και τον Αντώνη Δρακουλαράκο να κεντάει σε face to face επικοινωνία μαζί τους. Κορυφαία σουπιά και καλαμάρι, κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας σε nigiri με βαθιά γλύκα, πρωτότυπο μπαρμπούνι nigiri και το κόκαλό του τραγανοτηγανισμένο με συνοδεία τσίπουρο σφηνάκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.