Ιδέες για φαγητό γιορτινό και a la carte

Τρία εστιατόρια που δεν φοράνε τα καλά τους (πιάτα) μόνο στα ρεβεγιόν αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες των γιορτών κι έτσι μπορείς να διαλέξεις είτε από τον κατάλογο, είτε από τα έξτρα πιάτα ημέρας ό,τι σου... γυαλίσει.

Ιδέες για φαγητό γιορτινό και a la carte

Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα εστιατόρια ετοιμάζουν ειδικά μενού για τα ρεβεγιόν, είναι όμως και κάποια που φοράνε τα καλά τους (πιάτα) και τις υπόλοιπες ημέρες των γιορτών κι έτσι μπορείς να διαλέξεις ό,τι σου... γυαλίσει.

Ιδέες για φαγητό γιορτινό και a la carte - εικόνα 1

Να, στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό­ Φάληρο σε καθημερινή βάση, μέχρι το βράδυ του Αϊ-Γιαννιού, θα φτιάχνουν φασιανό στη γάστρα με ροζέ σαμπάνια Αμυνταίου, σερβιρισμένο με πιλάφι με ρόδι και ξηρούς καρπούς, ραβιόλες γεμιστές με ανθότυρο σε ραγού μανιταριών και μαύρη τρούφα Χαλκιδικής και φραγκόκοτα Γρεβενών με παραδοσιακή γέμιση και πατατούλες φούρνου κι ένα σωρό άλλες δελεαστικές νοστιμιές με τοπικά ελληνικά αρώματα. Αναλόγως, στη «Φάμπρικα του Ευφρόσυνου» στο Κουκάκι μέχρι τις 6/1 σας περιμένουν, εκτός του κλασικού μενού, κόκορας γεμιστός με κιμά, σπανάκι και μπεσαμέλ γιαουρτιού, μπουμπάρι και τζιγεροσαρμάδες, λαχανοντολμάδες με ξινολάχανο και πλευρά μοσχαρίσια με κυδώνια στη γάστρα. Και αν βρεθείτε­ στο «Balcony», στο Κουκάκι­ αυτό­ , θα σας προτείνουν τα δικά τους γιορτινά­ extras –μέχρι τις 3/1–, όπως η βελουτέ κολοκύθας με καπνιστό­ γιαούρτι και αλμυρό κραμπλ αμυγδάλου, τα πιτάκια με γλυκο­πατάτα, καραμελωμένο κρεμμυ­δάκι, κόλιανδρο, σταφίδα και κουκουνάρι και τα μοσχαρίσια μάγουλα με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και κανελόνι πράσου γεμιστό με κάστανα και κράνμπερι.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου (Η)

Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.