Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese»

Το μικρό, ζεστό εστιατόριο του Αndrea Rizzo μαγειρεύει κλασικά ιταλικά κάτω από την Ακρόπολη.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese»

Την «Bel paese» του (στην κυριολεξία σημαίνει «όμορφη πατρίδα» και είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν με ελαφρώς ποιητική διάθεση οι Ιταλοί για να αναφερθούν στη χώρα τους) ο Andrea Rizzo, ο οποίος έχει αφήσει τη Ρώμη και ζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, την έστησε κάτω από την Ακρόπολη. Το εστιατόριο θα το βρεις σε έναν κάθετο της Μακρυγιάννη, δυο βήματα από το μετρό και το Μουσείο Ακρόπολης, είναι μικρό και cosy –καθημερινού τύπου– και παίζει σε παραδοσιακό ταμπλό. Τον ίδιο θα τον δεις πολύ συχνά στην ανοιχτή κουζίνα, η οποία δίνει έμφαση στην πίτσα και στα χειροποίητα ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας όσο μπορεί βιολογικά υλικά.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese» - εικόνα 1

Τους νόμους του al dente τους τηρούν με ευλάβεια, αν κρίνω από την καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα και αβγό (αν και το δέσιμο με τον κρόκο δεν με ενθουσίασε) και την πολύ ­νόστιμη, επίσης ρομάνικη caccio e pepe, με την ένταση του πιπεριού και του πεκορίνο, που την προτείνουν με μεγάλα ριγκατόνι. Θα ήταν ωραία και με σπαγκέτι­, picci ή κάποιο είδος ζυμαρικών­ που αγκαλιάζει πιο εύκολα το τυρί, αλλά ούτως ή άλλως μπορείτε να επιλέξετε την pasta που θέλετε – είναι αρκετά ευέλικτοι. Από τα ορεκτικά, τώρα, τα αχνιστά μύδια με κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα είναι ζουμερά και γλυκοφάγωτα, δοκιμάστε όμως και τα suppli di riso, που στην Αθήνα δεν τα βλέπουμε και πολύ συχνά. Τρία τραγανά τηγανητά κροκετάκια ρυζιού που συγκατοικούν στο ίδιο πιάτο, καθένα με διαφορετική γέμιση: το ένα κρύβει λίγη μπολονέζ, με παρμεζάνα και μοτσαρέλα, το άλλο πεκορίνο, μοτσαρέλα και πιπέρι, και το τρίτο, που τελικά κλέβει την παράσταση, μοτσαρέλα και αντζούγια. Για το τέλος, τι άλλο, τιραμισού.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese» - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Bel Paese

Αθ. Διάκου 6, Μακρυγιάννη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.