Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου

Στην ατμοσφαιρική στοά του City Link, που δονείται στους σφυγμούς του κέντρου, πολυτελές και περιποιητικό, το «Pasaji» είναι ιδανικό για στάση πριν ή μετά τα ψώνια, το γραφείο ή κάποια παράσταση στις γύρω θεατρικές σκηνές.

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου

Στην ατμοσφαιρική στοά του City Link, που δονείται στους σφυγμούς του κέντρου, πολυτελές και περιποιητικό, το «Pasaji» είναι ιδανικό για στάση πριν ή μετά τα ψώνια, το γραφείο ή κάποια παράσταση στις γύρω θεατρικές σκηνές.

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου - εικόνα 1

ΕΝΑ ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
Όταν κάθεσαι στο εξωτερικό ντεκ με τα μοντέρνα φωτιστικά και τα άνετα καναπεδάκια, το βλέμμα τραβάνε οι γλυπτές φιγούρες της Βάνας Ξένου –σαν φευγαλέοι ισορροπιστές–, που «ίπτανται» κάτω από το γυάλινο στέγαστρο της στοάς. Στο πολυτελές εσωτερικό με τα ζεστά χρώματα η φωτεινή επιγραφή «Life goes on» σταμπάρει ένα αισιόδοξο μήνυμα στο γκρι του τοίχου, ανάμεσα σε έργα τέχνης κι εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Εκεί θα δεις και το κόκκινο μπαρ, που προτείνει κοκτέιλ με την υπογραφή του Γιάννη Σαμαρά, τα οποία ταιριάζουν όμορφα με την πολυσυλλεκτική σε αναφορές κατεύθυνση της κουζίνας. Εκτός του a la carte, μπορείς να προτιμήσεις ένα από τα δύο μενού των € 18 και € 26 (εκτός Σαββάτου).

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου - εικόνα 2

ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ MΑΥΡΟ SUSHI;
Η γκάμα των επιλογών είναι μεγάλη, με πολύ καλή ισορροπία ρυζιού-ψαριού. Θα το δείτε σε ένα σετ nigiri - maki (nigiri τόνου και σολομού και από maki Alaska και California) και όχι μόνο: το πλούσιο hot sushi roll tempura style με τηγανητό καβούρι με μαλακό κέλυφος και αβγά χελιδονόψαρου μπορεί άνετα να το χαρεί και κάποιος που δεν είναι λάτρης των ωμών, ενώ τα rainbow rolls, στρωμένα με λεπτές φέτες τόνου και σολομού, είναι ωραιότατα. Ενδιαφέρουσα περίπτωση το sushi με μαύρο «απαγορευμένο» ρύζι, αγαπημένο των Κινέζων αυτοκρατόρων, με γήινη γεύση και μια πολύ ιδιαίτερη γλυκάδα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολύ υγιεινό.

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου - εικόνα 3

ΑΠΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕΧΡΙ STEAK
Ο Άρης Τσανακλίδης και η ομάδα του, ο Γιάννης Βιδάλης και ο Γιάννης Χρυσοχοΐδης, παντρεύουν μοντέρνες ελληνικές γεύσεις και... κοσμοπολιτισμό. Έχεις, λοιπόν, από τη μία τραγανά πολίτικα κεφτεδάκια που μοσχοβολάνε δυόσμο και σερβίρονται με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ή ένα νόστιμο ψητό χταπόδι με κυδωνάτες πατάτες και από την άλλη πιο εξωτικά, γλυκοφάγωτα καλαμαράκια στο wok, με sweet chili και σπιρτόζικο τζίντζερ. Το ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα, μανιτάρια πορτομπέλο και πορτσίνι, τρούφα και κατσικίσιο τυρί έχει γενναιόδωρα αρώματα και δυνατή καπνιστή επίγευση –θα ήθελα μόνο να κρατάει λίγο παραπάνω στο δόντι– και το strip loin από Black Angus έρχεται με τρεις σος (μανιταριών­, πιπεριών και πολύ καλή bearnaise) και τραγανό πατατάκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Pasaji

Bουκουρεστίου & Στοά Σπυρομήλιου (City Link), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.