Μια αυλή σπαρμένη με λουλούδια και… μεζέδες

Στη «Μονοκατοικία» στο Χαλάνδρι, κάτω από δέντρα, ανάμεσα στα λουλούδια και τα φυλλώματα, το καλοκαίρι κρατάει ακόμη.

Μια αυλή σπαρμένη με λουλούδια και… μεζέδες

Στη «Μονοκατοικία» στο Χαλάνδρι, κάτω από δέντρα, ανάμεσα στα λουλούδια και τα φυλλώματα, το καλοκαίρι κρατάει ακόμη.

Μια αυλή σπαρμένη με λουλούδια και… μεζέδες - εικόνα 1

Στην πνιγμένη σε δέντρα και λουλούδια αυλή της όμορφης χαλανδριώτικης μονοκατοικίας του ’48 στην οδό Φιλικής εταιρίας νιώθεις σαν σε εξοχή –είναι κανονική… ζούγκλα. Χαλαρή, παρεΐστικη, σε τυλίγει με αύρα γλυκιά. Μπορείς να τη χαρείς ακόμη με ένα ζακετάκι, πριν φθινοπωριάσει επισήμως και δώσει τη σκυτάλη στα ενδότερα.

Μια αυλή σπαρμένη με λουλούδια και… μεζέδες - εικόνα 2

Η νόστιμη κουζίνα της μοντέρνας ταβέρνας των αδερφών Μπαμίχα έχει αρκετά πιατάκια για να βάλει κανείς στη σέντρα, όπως φάβα Φενεού με λεμονόχορτο, μανούρι ψητό σε κρούστα δημητριακών και τσάτνεϊ τριαντάφυλλο, τσιγαριαστό χοιρινό με σάλτσα από χαρουπόμελο ή σουτζουκάκια σχάρας με αρωματικό γιαούρτι και χαρίσα. Κι αν πεινάς κομμάτι παραπάνω, προχωράς και στα κυρίως πιάτα όπως το «άλλο» γιουβέτσι με μοσχαράκι που ψήνεται προσεκτικά στη σχάρα και παραμένει ζουμερό, πριν τοποθετηθεί πάνω του, το κοντοσούβλι από ψαρονέφρι και τα μακαρόνια «του παππού Διομήδη» που είναι σαν μαμαδίστικα: με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, χωριάτικα αβγά και τριμμένη μυζήθρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.