Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες

Πληθωρικά πιάτα από τον έμπειρο σεφ Μάκη Κουτσονίκα στο μικρό μαγαζί της Καλλιθέας με το μαγικό όνομα «Μανδραγόρας».

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες

Πληθωρικά πιάτα από τον έμπειρο σεφ Μάκη Κουτσονίκα στο μικρό μαγαζί της Καλλιθέας με το μαγικό όνομα «Μανδραγόρας».

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες - εικόνα 1

Ο χώρος διατηρεί την ιδιαίτερη ρετρό διακόσμησή του με πέτρα, ξύλο και πλακάκια και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και χαλαρά. Στην κουζίνα ο σεφ Μάκης Κουτσονίκας (εργαζόταν για εννιά χρόνια στο εστιατόριο «Αγορά Select») προτείνει μια πληθωρική, νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες. Η βελούδινη φάβα από ρεβίθι με φιλετάκια από καπνιστό χέλι και κρεμμύδια είναι μια καλή αρχή, ενώ όποιος συμμερίζεται τη μεγάλη αγάπη του σεφ για το τυρί δεν θα ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει: φέτα «μπουγιουρντί» ψημένη στο φούρνο, με πιπεριά, ντομάτα, μπούκοβο και καπνιστή πάπρικα, χαλούμι στη σχάρα με ντομάτα και λάδι βασιλικού, κεφαλοτύρι σαγανάκι σβησμένο με ούζο, φέτα τυλιχτή σε φύλλο με μέλι, ξίδι και μαυροκούκι, πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και γραβιέρα…

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες - εικόνα 2

Όσο για τα κυρίως, το ριζότο μαζί με στάρι, μανιτάρια και κρέμα ελληνικής τρούφας μάς κέρδισε με τον ιδιαίτερο συνδυασμό των υλικών και την ενδιαφέρουσα υφή του. Το κοκκινιστό μοσχαρίσιο χτένι με λιαστή ντομάτα και ταλιατέλες ήταν πραγματικό λουκούμι, θα ήθελε όμως πιο πυκνή και δεμένη τη σάλτσα του. Σπουδαία συνοδεία τα τραγανά λευκά νεροκρέμμυδα Ζακύνθου στο τρυφερό ψαρονέφρι. Το πληθωρικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με καπνιστό τυρί Βερμίου και μαρμελάδα από μπέικον έχει προοπτικές, κυρίως αν λιγοστέψει το τυρί και η μαρμελάδα είναι λιγότερο γλυκιά. Σερβίρονται ακόμη πολλά πιάτα ημέρας –κυρίως της ώρας– αλλά και ζυμαρικά γραμμένα στο μαυροπίνακα πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Συνοδεύονται από τσίπουρα, ούζα και μπίρες, ενώ οι μερίδες είναι ικανοποιητικές και οι τιμές φιλικές.

Περισσότερες πληροφορίες

Mandragoras

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.