«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη

Αυτό το όμορφο εστιατόριο με τις παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις ανατρέπει τα κλισέ περί τουριστικών εστιατορίων, αν και βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες από ξένους επισκέπτες περιοχές της Αθήνας.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη

Το όμορφο εστιατόριο με τις παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις ανατρέπει τα κλισέ περί τουριστικών εστιατορίων αν και βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες από ξένους επισκέπτες περιοχές της Αθήνας.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη - εικόνα 1

Ανοιχτή σάλα για χάζι στο δρόμο και στο μενού μια ολόκληρη σειρά από απολαυστικά πιάτα που ετοιμάζει με ψυχή ο έμπειρος Andrea Rizzo, Ιταλός που μένει εδώ και είκοσι χρόνια στην Ελλάδα: pasta fresca –πολύ ξεχωριστή η «Puttanesca» με καυτερή πιπεριά, λιαστή ντοµάτα, κάππαρη, ελιές και αντζούγιες–, ριζότι, ορεκτικά όπως η ρωμάνικη σπεσιαλιτέ suppli di riso (κροκέτες ρυζιού) κι εντυπωσιακές σαλάτες. Εντελώς ξεχωριστή η πίτσα, που η ετοιμασία της είναι μια ολόκληρη μυσταγωγία, αφού προτού φτάσει στο φούρνο, το ζυμάρι υφίσταται ζύμωση για τουλάχιστον 24 ώρες, με αποτέλεσμα μιαν ανάλαφρη, αέρινη κρούστα.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη - εικόνα 2

Ανάμεσα στα πιάτα ημέρας μια εξαιρετική μοσχαρίσια ταλιάτα, scaloppine al Marsala, τα σπάνια μύδια impepata di cozze και πολλά άλλα. Σημαντικό ατού του εστιατορίου τα βιολογικά προϊόντα, το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, τα επιλεγμένα ιταλικά τυριά και τα αλλαντικά και η πολύ ενδιαφέρουσα wine list με ετικέτες από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα. Αφήνουμε τελευταίο το πολύ φίνο τιραμισού, που με μια πιρουνιά σε στέλνει απευθείας στη Ρώμη...

Αθανασίου Διάκου 6, Μακρυγιάννη, 2114044172, www.belpaese.gr, belpaesepastafresca

Περισσότερες πληροφορίες

Bel Paese

Αθ. Διάκου 6, Μακρυγιάννη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.