Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό

Επιλογές για αβγόφιλους κι ελληνικός καφές σε περιμένουν τα πρωινά σε μια αυλή στο Παγκράτι που μετράει την ιστορία με τις... οκάδες.

Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό

Επιλογές για αβγόφιλους κι ελληνικός καφές σε περιμένουν τα πρωινά σε μια αυλή στο Παγκράτι που μετράει την ιστορία με τις οκάδες.

Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό - εικόνα 1

Για την ακρίβεια αυτό που σερβίρεται στη μικρή, κουκλίστικη αυλή του «Βυρίνη» είναι... δωδεκατιανό, αφού ξεκινάει στις δώδεκα το μεσημέρι. Στη μίνι κάρτα του σε περιμένει μια δόση ιστορίας – έχει μπόλικη η παλιά ταβέρνα του Παγκρατίου, που τώρα βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας, και δη του Κωνσταντίνου Βυρίνη– και τρεις προτάσεις για αβγόφιλους: ένας συμπαθέστατος καγιανάς με μπόλικο κρεμμύδι, πιπεριές και αραβικές πιτούλες, μια τηνιακή φρουτάλια με λουκάνικο και πατάτα πασπαλισμένη με άνηθο και μια πληθωρική στραπατσάδα με απάκι, ξινομυζήθρα, ντομάτα και κρεμμύδι.

Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό - εικόνα 2

Μπορείς να αράξεις με το laptop και να δουλέψεις… al fresco ή να επιλέξεις το δρόμο του dolce far niente και να χαρείς την καλοκαιρινή μποεμία. Δεν θα ήταν άσχημο, πάντως, να ανοίγει λίγο νωρίτερα. Την ώρα που ξεκινάει είναι σχετικά αργά για πρωινό, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εργάσιμες μέρες. Από την άλλη, με την κουζίνα να έχει πάρεις μπρος για το μεσημεριανό, σε δελεάζει να βάλεις δίπλα τους κι ένα-δύο πιάτα από τον κλασικό του κατάλογο, όπως μια παρτίδα κεφτεδάκια ή εκείνους τους γνωστούς ντολμάδες σήμα-κατατεθέν.

Περισσότερες πληροφορίες

Βυρίνης

Αρχιμήδους 11, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.