Γοητεία με ρομαντικό industrial vintage στο «Zampano»

Είναι από τα μαγαζιά που θέλεις με τη μία να το κάνεις στέκι σου – γράφω ήδη στην ατζέντα μου το κυριακάτικο jazz brunch του.

Γοητεία με ρομαντικό industrial vintage στο «Zampano»

Είναι από τα μαγαζιά που θέλεις με τη μία να το κάνεις στέκι σου – γράφω ήδη στην ατζέντα μου το κυριακάτικο jazz brunch του.

Γοητεία με ρομαντικό industrial vintage στο «Zampano» - εικόνα 1

Μπαίνοντας στο «Zampano», νιώθεις αμέσως μια αρτίστικη, ντιζαϊνάτη αύρα να σε τυλίγει. Το πανέμορφο μπαρ, συνδυασμός μπρούντζου και πράσινου μαρμάρου, σε στέλνει στην αρ ντεκό, ενώ ο υπόλοιπος χώρος έχει μια industrial λιτότητα από γκρι στούκο, κεντημένη με την πολυμορφία της επίπλωσης. Μεγάλα ξύλινα τραπέζια από περασμένες δεκαετίες ως επί το πλείστον στο φυσικό τους χρώμα, με τα πόδια τους βαμμένα άσπρα ή μαύρα, μερικά από μάρμαρο και μέταλλο, κι ένα mix ’n’ match καρεκλών σε στιλ βιενέζικο, γαλλικού μπιστρό ή σε πιο βιομηχανικό ύφος, υλοποιούν ένα μετρημένο παιχνίδι λεπτών αποχρώσεων στο γοητευτικό χώρο.

Το μπρούντζινο γλυπτό των φωτιστικών με τα μπλεγμένα παραλληλεπίπεδα, πάλι, φέρνει στο μυαλό παιχνίδια του τσίρκου, ένα κλείσιμο του ματιού στο μοντέρνο ατμοσφαιρικό hostel «City Circus», εστιατόριο του οποίου είναι το «Zampano», το οποίο πήρε το όνομά του από τον κωμικοτραγικό ήρωα της φελινικής «La Strada». Οι ντιζάινερ Maurizio και Guiseppe Alito σχεδίασαν ένα όμορφο μπλέξιμο ρομαντικού vintage και φιλικού industrial σε αυτό το διατηρητέο νεοκλασικό του 19ου αιώνα. Η αρτίστικη διάθεση του χώρου φαίνεται και στα όμορφα σουπλά με τα έξυπνα κολάζ.

Γοητεία με ρομαντικό industrial vintage στο «Zampano» - εικόνα 2

Μου άρεσε η κουζίνα της Χρύσας Κατάκη, που κινείται πολύ νόστιμα ανάμεσα στην παράδοση και στο δημιουργικό μοντερνισμό. Στη γειτονιά της πρώτης ευχαριστήθηκα μια μελωμένη, ζουμερή ρεβιθάδα σιγομαγειρεμένη με δεντρολίβανο και σερβιρισμένη, πολύ ταιριαστά, με ψιλοκομμένο σύγκλινο Μάνης αλλά κι ένα κατσικάκι-γλύκισμα με λεμονάτη σάλτσα, το οποίο κοβόταν, που λέει ο λόγος, με ένα φύσημα (οι πατάτες βέβαια ήταν άνοστες, ίσως διότι χρησιμοποιήθηκε λάθος ποικιλία).

Στο πιο μοντέρνο γήπεδο, τώρα, μου άρεσε πολύ η έξυπνη μετατροπή των λαχανοντολμάδων σε dumplings με λουκάνικο κεφτέ, ωραίο αβγολέμονο και ξεροψημένες φλούδες πράσου να τραγανίζουν νόστιμα επάνω τους. Ομοίως το νεο-παραδοσιακό λαβράκι, που έρχεται πολύ προσεκτικά ψημένο, ζουμερό και με την πέτσα του τραγανή, με dry ξινόχοντρο και μια σάλτσα μυρωδικών δίπλα του, έχει μια νοστιμότατη, αλλά σωστά επιλεγμένη απλότητα. Στον τομέα «ζυμαρικά», τα χερίσια νιόκι από σπανάκι και ανθότυρο με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και βασιλικού είναι συμπαθέστατα.

Γοητεία με ρομαντικό industrial vintage στο «Zampano» - εικόνα 3

Οι σαλάτες καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του καταλόγου, ενισχύοντας τον μπιστρό χαρακτήρα. Από τη μεγάλη γευστική τους γκάμα διά­λεξα αυτή με τα al dente τσαουλιά φασολάκια με kale, αρακά, ελαφριά πίκλα κρεμμυδιού και ντρέσινγκ με σπόρους σιναπιού και χάρηκα τη νόστιμη γλύκα της. Ωραία η άγλυκη, πανάλαφρη lemon pie με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα λεμονιού και ακόμη καλύτερη η μους πικρής σοκολάτας με παγωτό καραμέλα, μαρεγκάκια κακάο και πορτοκάλι. Το «Zampano», τέλος, δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για το κρασί και σερβίρει 17 καλοδιαλεγμένα κρασιά με το ποτήρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.