Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι;

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανανεώνει το μενού ενός δημοφιλούς all-day χώρου της πλατείας Φιλικής Εταιρίας με ένα σερί γεύσεων με διεθνείς αναφορές.

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι;

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανανεώνει το μενού ενός δημοφιλούς all-day χώρου της πλατείας Φιλικής Εταιρίας με ένα σερί γεύσεων με διεθνείς αναφορές.

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι; - εικόνα 1

Έχει μαγειρέψει kobe beef με αγκινάρες. Έχει φτιάξει ραβιόλι αρνιού με κρητικά τυριά, θυμάρι και γλυκάδια. Τον Γιώργο Στυλιανουδάκη τα τελευταία χρόνια τον έχουμε συνδέσει με μια δημιουργική ελληνική –πολλές φορές βαμμένη με κρητικά χρώματα– κουζίνα. Τώρα όμως θα δούμε και μια multi-culti πλευρά του. Ο σεφ, που αυτό το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο βραβευμένο ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κοσμοπολίτικο «Kensho» στη Μύκονο, κι ο οποίος υπογράφει και το μενού του επίσης βραβευμένου ρεθυμνιώτικου «Avli», ανέλαβε πρόσφατα την γευστική επιμέλεια του «Mayor».

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι; - εικόνα 2

Στο σύγχρονο café-bar-restaurant με την μασίφ μπάρα και το δροσερό αίθριο ήδη κυκλοφορούν πιάτα του ανανεωμένου μενού, που ακολουθούν την comfort λογική ενός ολοήμερης λειτουργίας χώρου: ανάμεσά τους θα βρείτε, λόγου χάρη, πέστροφα σεβίτσε με σορμπέ αβοκάντο, φρέσκο χταπόδι με baby πατάτες και τσορίθο, ντολμαδάκια θαλασσινών, αλλά και κοτολέτες pata negra με σάλτσα ανανά ή ένα φιλέτο Black Angus με μανιτάρια πορτομπέλο, πουρέ, φουαγκρά και σάλτσα Μαδέρα. Ανάλογα διεθνές σε αντίληψη είναι και το μενού του brunch, όπου θα συναντήσετε από pancake με σιρόπι σφενδάμου, ελληνικό γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι, αβγά και burger, μέχρι ένα πρωινό… burrito με ομελέτα, τσένταρ, αβοκάντο και πιπεριά. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Περισσότερες πληροφορίες

Mayor

Πλ. Φιλ. Εταιρείας 19-20, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.