Thai after Thai στο «Blue Bamboo»

Αυτό το μινιμαλιστικό ταϊλανδέζικο εστιατόριο με την εξωτική ψυχή γράφει μια κουλ μπλε ιστορία στα Άνω Πετράλωνα.

Thai after Thai στο «Blue Bamboo»

Αυτό το μινιμαλιστικό ταϊλανδέζικο εστιατόριο με την εξωτική ψυχή γράφει μια κουλ μπλε ιστορία στα Άνω Πετράλωνα.

Thai after Thai στο «Blue Bamboo» - εικόνα 1

Ταϊλανδέζικη κουζίνα ναι. Ταϊλανδέζικο φολκλόρ όχι. Στο «Blue Bamboo» του Αντώνη Λιώλη, που πιθανώς να τον ξέρετε από το «Circus», και του Ξενοφώντα Ναθαναηλίδη, ο οποίος έχει και το «Κλουβί» απέναντι, ο εξωτισμός είναι state of mind. Τα μεγάλα παράθυρα βλέπουν από τη μία στην Κυδαντιδών και από την άλλη στη Δημοφώντος, τους γκρι-μπλε τοίχους διατρέχουν σωληνώσεις, βάζοντας τη βιομηχανική τους νότα στη μικρή σάλα, και το σύνολο συμπληρώνουν μεγάλα κυλινδρικά φωτιστικά και ξύλινα τραπέζια σε στιλ πάγκου μαζί με καρέκλες που θυμίζουν diner των ’70s. Λίγο το χαμηλότονο ντεκόρ, πιο κοντά στο δυτικό μάτι, χωρίς πολλές πολλές περικοκλάδες, λίγο η ελαφρώς μποέμ αύρα, λίγο η μουσική (από funk και soul σε Edith Piaf κι Elvis), το μικρό αυτό εστιατόριο έχει ένα κουλ στιλάκι που σε κάνει να νιώθεις άνετα, οπότε δεν μου φαίνεται διόλου περίεργο που και μεσοβδόμαδα το βρίσκεις γεμάτο.

Thai after Thai στο «Blue Bamboo» - εικόνα 2

Η κουζίνα είναι ανοιχτή, ακριβώς πίσω από το μικρό μπαρ, κι έτσι βλέπεις την Ταϊλανδή κ. Κουκάι μαζί με την ομάδα της σε δράση. Κλασικά μαγειρεύουν σε αυτήν τη σύγχρονη «εξωτική ταβέρνα» των Άνω Πετραλώνων. Και νόστιμα. Φροντίζουν δε να σου δώσουν κι ενδείξεις για το πόσο καυτερό είναι το κάθε πιάτο με τα απαραίτητα σηματάκια στον μπλε κατάλογο-σουπλά, όπου τα πρώτα κινούνται μεταξύ € 4,50 και € 7 και τα περισσότερα κυρίως μεταξύ € 9,50 και € 14. Η σούπα με κοτόπουλο, μανιτάρια, καλαμποκάκια, καφίρ λάιμ, γκαλάνγκαλ και γάλα καρύδας είναι ορεκτικότατη και αρωματική και σου αφήνει ένα ανεπαίσθητο κάψιμο στη γλώσσα, τα spring rolls έχουν πολύ τραγανό, χοντρούτσικο και αλάδωτο φύλλο κι είναι πλούσια σε λαχανικά και τα dumplings ατμού έχουν αισθητά κρεατένια γέμιση κι ένταση.

Thai after Thai στο «Blue Bamboo» - εικόνα 3

Η σαλάτα με μάνγκο, γαρίδες, νιφάδες ινδοκάρυδου και τσίλι είναι δροσερή και ωραία και, παρότι το ίδιο συμβαίνει και με τη μείξη λεπτών vermicelli noodles, με ντοματίνια, γαρίδες και καλαμάρι, εκείνη το παρακάνει λίγο με την οξύτητα. Τα pad see ew, σωστά βρασμένα πλατιά noodles με κοτόπουλο και μπρόκολο, γλυκίζουν όμορφα κι είναι από τα πιάτα που ξεχωρίζω, το πράσινο κάρι με πιπεριές και κολοκυθάκια είναι ήπιο, ντελικάτο κι ευχάριστο, αλλά αν είσαι του κρέατος, πάρε το μοσχάρι που ψήνεται προσεκτικά στη σχάρα και μένει ζουμερό, έχοντας υπόψη ότι δεν το λένε καθόλου τυχαία Crying tiger beef. Την κάψα της συνοδευτικής σάλτσας θα έρθουν να σβήσουν στο τέλος τα σορμπέ: ανάλαφρο lemongrass, εκφραστικό μάνγκο και καρύδα.

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 2103423124. Τιμή: € 22-25.

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Bamboo

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.