Ο Μίλτος Αρμένης για μια βραδιά στο «2 Μαζί»

Συνθέτει με τον σεφ του εστιατορίου Χάρη Νικολούζο ένα μενού με άρωμα Κέρκυρας, εγκαινιάζοντας, στις 5/1, μια σειρά δείπνων με σύγχρονο πνεύμα και αναφορές σε τοπικές ελληνικές κουζίνες.

Ο Μίλτος Αρμένης για μια βραδιά στο «2 Μαζί»

Συνθέτει με τον σεφ του εστιατορίου Χάρη Νικολούζο ένα μενού με άρωμα Κέρκυρας, το οποίο παρουσιάζεται στις 5/1.

Ο Μίλτος Αρμένης για μια βραδιά στο «2 Μαζί» - εικόνα 1

Μια σειρά δείπνων με σύγχρονο πνεύμα και αναφορές σε τοπικές ελληνικές κουζίνες ξεκινά στο εστιατόριο «2 Μαζί» στην Πλάκα την Πέμπτη 5/1. Πρώτος guest στην κουζίνα του Χάρη Νικολούζου είναι ο Μίλτος Αρμένης, τον οποίο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι τον βρίσκαμε στον «Ερημίτη» στους Παξούς (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2016) και τώρα ξεκινά μια συνεργασία με το boutique hotel «Delfino Blu» στην Κέρκυρα. Με οικοδεσπότη και καλεσμένο Κερκυραίους το ειδικό μενού-αφιέρωμα, το οποίο κοστίζει € 45 το άτομο, είναι αναμενόμενα, κερκυρο-εμπνευσμένο. Στη γευστική αλληλουχία της βραδιάς, που συνθέτουν από κοινού οι δύο σεφ, στην αθηναϊκή ανάμεσα στο μυλοκόπι και τη μαγιονέζα τρυπώνει κουμκουάτ κι ακολουθούν τσιγαρέλι με καλαμάρι, νούμπουλο, χόρτα και κοκκινοπίπερο, μπιάνκο σε dumpling με ζεστό αβγολέμονο και παστιτσάδα με μοσχαρίσια γλώσσα. Γλυκό φινάλε γράφουν συκομαΐδα με μπαχαρικά, πέτσα γάλακτος και παγωτό φογάτσα –το μοσχοβολιστό, βενετσιάνικης καταγωγής τσουρέκι της Κέρκυρας– και υγρό λουκούμι με σπετσερικά.

Περισσότερες πληροφορίες

2Μαζί

Νίκης 48, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.