5 αφορμές για οινική βόλτα

Ο Δεκέμβριος μπαίνει με κρασί! Μπορεί να είναι αφιέρωμα σε κάποια συγκεκριμένη ποικιλία, ένας ενορχηστρωμένος συνδυασμός φαγητού και κρασιού ή ένα ποτήρι –σε σόλο περφόρμανς– μετά το γραφείο: ιδού πέντε ιδέες για τετ α τετ, αυτές τις μέρες, με τους αμπελώνες της Ελλάδας και του κόσμου.

5 αφορμές για οινική βόλτα

Ο Δεκέμβριος μπαίνει με κρασί! Μπορεί να είναι αφιέρωμα σε κάποια συγκεκριμένη ποικιλία, ένας ενορχηστρωμένος συνδυασμός φαγητού και κρασιού ή ένα ποτήρι –σε σόλο περφόρμανς– μετά το γραφείο: ιδού πέντε ιδέες για τετ α τετ, αυτές τις μέρες, με τους αμπελώνες της Ελλάδας και του κόσμου.

Νέα wine list στο «Monk»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 1

Την Πέμπτη 1/12 κάνει πρεμιέρα η νέα λίστα του «Μοναχού» της οδού Καρόρη, πάντα με την υπογραφή του σομελιέ Βασίλη Παπαδόπουλου. Για να βάλουμε τα πράγματα σε αριθμητική βάση, μιλάμε για 16 διαφορετικές χώρες, 136 διαφορετικά οινοποιεία και 109 διαφορετικές ποικιλίες κρασιού. Οποιαδήποτε από τις 180 ετικέτες μπορείτε να τη δοκιμάσετε στα 75 ή στα 150 ml, με τις τιμές να κυμαίνονται από € 2,50 έως € 90 το ποτήρι.

Κτήμα Λυραράκη στο «Simul

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 2

Την Πέμπτη 1/12 (9 μ.μ.) το εστιατόριο του Κολωνακίου εστιάζει στα κρασιά του Κτήματος­ Λυραράκη. Πέντε ετικέτες του κρητικού οινοποιείου (Zazazu, Legacy λευκό και ροζέ, Μανδηλάρι Αμπελώνας Πλακούρα και Μαλβαζία) θα ζευγαρώσουν στο ειδικό για τη βραδιά μενού (€ 40 το άτομο) με ισάριθμα πιάτα με δημιουργικό χαρακτήρα του σεφ Νίκου Θωμά.

Wine Project στο «Collage»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 3

Τα βράδια της Παρασκευής στο καλόγουστο all day «Collage» της οδού Καπνικαρέας αφιερώνονται στο κρασί. Το «Wine Project» του, που μας δίνει τακτικό ραντεβού από τις 8.30 μ.μ., συνδυάζει τρεις ετικέτες και τρία πιάτα (ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό στην πολύ καλή τιμή των € 23 το άτομο). Το επόμενο ραντεβού είναι την Παρασκευή 2/12 με το Κτήμα κυρ-Γιάννη.

Chardonnay στο «Κοοl Life»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 4

To Σάββατο 3/12, στο bar-restaurant του «Life Gallery» στην Εκάλη μπαίνει σε εορταστικό mood με ένα ενδιαφέρον pairing: στο μενού (€ 30 ανά άτομο) της βραδιάς, που ξεκινά στις 7.30 μ.μ., τρία Chardonnay με διαφορετικά προφίλ, από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, τα οποία έχει επιλέξει ο βραβευμένος σομελιέ Νικόλας Γιαννόπουλος, συνδυάζονται με fingerfood με την υπογραφή του Αλέξανδρου Τσοτίνη.

Ήπειρος και Θεσσαλία στο «Zampano»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 5

Ο κύκλος οινογνωσιών αφιερωμένων στις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, ή αλλιώς ΠΟΠ Up Nights, του cosy χώρου στου Ψυρρή επιστρέφει στις 7/12 (8.30 μ.μ.). Τέσσερα πιάτα της Χρύσας Κατάκη φλερτάρουν με κρασιά από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία (ΠΟΠ Ζίτσα του οινοποιείου Ζοίνος, ΠΟΠ Αγχίαλος της Κτήματος Τιμπαλέξη, ΠΟΠ Ραψάνη του Κτήματος Ντούγκος και ΠΟΠ Μεσενικόλα του Κτήματος Καραμήτρος). Μενου στα € 25 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.