«Nakama»: Ένας (ακόμα) Γιαπωνέζος φίλος

Το sushi bar της οδού Μασσαλίας μόλις απέκτησε αδερφάκι στη Νέα Σμύρνη, πάνω στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Nakama»: Ένας (ακόμα) Γιαπωνέζος φίλος

Το sushi bar της οδού Μασσαλίας μόλις απέκτησε αδερφάκι στη Νέα Σμύρνη, πάνω στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Nakama»: Ένας (ακόμα) Γιαπωνέζος φίλος - εικόνα 1

Σαν χτες μου φαίνεται που περπατώντας στη Μασσαλίας έπεσα πάνω στο «Nakama», που στα ιαπωνικά πάει να πει «φίλος», και παράγγειλα μια αναγνωριστική παρτίδα maki. Είχε μόλις ανοίξει. Ενάμιση χρόνο μετά, το sushi bar του Αλέξανδρου Σωτηρόπουλου αποκτά ένα δίδυμο αδερφάκι, λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος, σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης, διακοσμημένο στο ίδιο, σύγχρονα λιτό στιλ και με την ίδια προσιτή/οικονομική λογική. Κεντρικό στοιχείο είναι πάντα το sushi, αλλά σερβίρουν και ζεστά πιάτα (σολομό teryaki ή με miso και yakisoba noodles με λαχανικά). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε, πάντως, και το τσιζκέικ, που… ιαπωνίζει με πράσινο τσάι. Εναλλακτικά, θα σας προτείνουν ένα raindrop cake, που μοιάζει σαν στρογγυλό ζελεδάκι, πολύ ελαφρύ, σχεδόν χωρίς θερμίδες και vegan, ή ένα δροσιστικό παγωτό με γεύση yuzu.

Περισσότερες πληροφορίες

Nakama

Μασσαλίας 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Nakama

Ελ. Βενιζέλου 44, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.