«Penny Lane»: Αμερική μέσω... Λίβερπουλ

Όνομα αλά Βeatles, αμερικανο-εμπνευσμένο comfort food, στιλ χαρούμενο-βιομηχανικό και κοκτέιλ σε ένα casual, νεανικό εστιατόριο που έχει κλείσει δύο χρόνια­ στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου στο Χαλάνδρι και... ­μεγαλώνει ωραία.

«Penny Lane»: Αμερική μέσω... Λίβερπουλ

Όνομα αλά Βeatles, αμερικανο-εμπνευσμένο comfort food, στιλ χαρούμενο-βιομηχανικό και κοκτέιλ σε ένα casual, νεανικό εστιατόριο που έχει κλείσει δύο χρόνια­ στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου στο Χαλάνδρι και... ­μεγαλώνει ωραία.

«Penny Lane»: Αμερική μέσω... Λίβερπουλ - εικόνα 1

Παρότι φλερτάρισε στα ’60s με τη χορτοφαγία, ο Lenon είχε παραδεχτεί σε κάποιες συνεντεύξεις την αδυναμία του για μια μπριζόλα με πατάτες. Δεν ξέρω αν το είχαν κατά νου αυτό στο beatlefan, πολύ γουστόζικο «Penny Lane», που το βρίσκεις στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου ακριβώς απέναντι από το («αδερφάκι» του) μπαρ «9 Βήτα», το κρέας πάντως δεν του λείπει. Εκτός αυτού, τα ξύλινα πάνελ φορτωμένα με γλαστράκια στον τοίχο πάνω από έναν πλευρικό καναπέ, η οροφή που ανοίγει όταν ο καιρός είναι καλός, οι γιρλάντες από φωτεινές σφαίρες, οι ξύλινες και χρωματιστές μεταλλικές καρέκλες και το εμφανές τουβλάκι δίνουν στο χώρο μιαν αίσθηση χαρούμενης-industrial εσωτερικής αυλής, την οποία φαντάζομαι ότι θα… εκτιμούσαν και στο Λίβερπουλ.

Στο φαγητό, από την άλλη, το τοπίο είναι πιο αμερικάνικο. Τα burgers καλά κρατούν, οι φανατικοί του grill μπορούν να κατευθυνθούν προς ένα μοσχαρίσιο sirloin, η κουζίνα όμως, την οποία ανέλαβε πριν από λίγο καιρό ο νεαρός Χρήστος Κοντομήτρος, πλέον παίζει περισσότερο με το στοιχείο του μαγειρευτού/comfort food. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια ευχάριστη Stanford salad, η οποία συνδυάζει εσκαρόλ, τραγανό μπισκότο παρμεζάνας, σοταρισμένο μπέικον, κρουτόν κι ένα ντρέσινγκ μουστάρδας Dijon με μελάτο αβγό, που το σπας και την «ποτίζει» με τον κρόκο του, ή με το πιο μεσογειακό κατσικίσιο τυρί παναρισμένο με φιστίκι Αιγίνης και φιλέ αμυγδάλου παρέα με χειροποίητη «μαρμελάδα» από ντοματίνια Σαντορίνης, ολόκληρα, σαν άγλυκο γλυκό κουταλιού.

«Penny Lane»: Αμερική μέσω... Λίβερπουλ - εικόνα 2

Αν προτιμάς ορεκτικό-αμερικανιά, τα τρία ήπια πικάντικα μπεργκεράκια Sloppy Joe (η γέμιση αντί για μπιφτέκι είναι μαγειρευτός κιμάς) με τυρί Monterey Jack και Worcestershire sauce είναι ό,τι πρέπει – και μοιράζονται εύκολα. Από τα κυρίως πιάτα, τώρα, που είναι πλούσια χωρίς να βαραίνουν πολύ, το κοτόπουλο τυλιγμένο με jamon serrano και σος με chorizo το βρήκα νόστιμο, αρκετά αλμυρό όμως παρά την κόντρα της γλυκοπατάτας, προτιμώ λοιπόν το Μississippi chοped pork (λωρίδες χοιρινού σιγοψημένες σε κρασί με τζίν­τζερ, κόλιανδρο, λάιμ και τσίλι), που το σερβίρουν σε ψωμάκι μπριός με τηγανητές πατάτες, coleslaw και BBQ sauce, σε στιλ μπέργκερ. Από τα γλυκά δοκίμασα την τάρτα με lemon curd και σος φράουλας. συμπαθητική, αλλά το λεμόνι ήταν κάπως άτονο, θέλει λίγη έξτρα σπιρτάδα.

«Penny Lane»: Αμερική μέσω... Λίβερπουλ - εικόνα 3

Άμα έχεις αδελφό μπαρ, προφανώς παίζουν και κοκτέιλ (με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου και του Κώστα Λύτρα). Δίπλα στο χοιρινό που λέγαμε βάζεις άνετα το Silver Cornet, με Jack Daniels και Naked Goose, σιρόπι μπαχαρικών και ginger beer. Η παραλλαγή του Bloody Mary, ονόματι Bloody Penny, με νότες παντζαριού, ωραία κάψα κι επίσης ωραία βοτανικά στοιχεία, είναι ορεκτικότατη και καλό ταίρι για τα αβγά Benedict και όχι μόνο αν έρθεις στο «Penny Lane» για το επίσης δημοφιλές brunch.

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, 2106800217. Τιμή: € 20-27.

Περισσότερες πληροφορίες

Penny Lane

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.