«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι

Είκοσι χρόνια ηχηρής παρουσίας μετράει το «The Sushi Bar» στη γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και το γιορτάζει.

«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι

Είκοσι χρόνια ηχηρής παρουσίας μετράει το «The Sushi Bar» στη γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και όπως το 1996 βρέθηκε στην πρωτοπορία και μύησε τους Αθηναίους στον κόσμο του σούσι, έτσι και τώρα γιορτάζει τις δύο jap δεκαετίες του συστήνοντας πρώτο στο ελληνικό κοινό το sushi burger. Το νέο trend, που έχει γίνει… viral παγκοσμίως, ξεκίνησε από το Τόκιο, μεταφέρθηκε στο Σίδνεϊ και στο Λονδίνο και τώρα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα (όπως είναι φυσικό), από την πρώτη ελληνική αλυσίδα που ειδικεύτηκε αποκλειστικά στο sushi.

«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι - εικόνα 1

Tα sushi burgers, λοιπόν, φτιάχνουν δύο παχουλά δισκάκια από ρύζι αντί για ψωμάκι και ανάμεσά τους βάζουν τόνο και σολομό σε παραλλαγές, sashimi, teriyaki, tartar ή sheared, μαζί με στρώσεις από φύκια nori και wakame, τζίντζερ, αβγά χελιδονόψαρου, ανανά, αβοκάντο και άλλα φρέσκα λαχανικά συν απαλές και πικάντικες σος, ενώ υπάρχει ακόμα και veggie εκδοχή με γλυκιά ομελέτα! Έξι δια­φορετικά sushi burgers κυκλοφορούν στα τρία «Sushi Bar» σε μίνι ή σε κανονικό μέγεθος, δίπλα στα εξαιρετικά nigiri και sashimi αλλά και στα tartar και στα ceviche –τέλειο το Yioki Shiro, φιλέτο τσιπούρας με τσίλι και μαϊντανό. Οι σκληροπυρηνικοί του σούσι ξεκινούν δυναμικά την τρίτη δεκαετία τους στην εμπροσθοφυλακή της Jap fusion τάσης και πετυχαίνουν κέντρο.

Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 2107524354 / Γ. Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, 2106729333 / Άτλαντος 1, Π. Φάληρο, 2109802111 / www.thesushibar.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Sushi Bar (the)

Γεωργίου Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Άτλαντος 1, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.