Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη

Αυτός ο Ιούνιος ψήνει Striplοin, χαζεύει τα κύματα, βγαίνει στην αυλή, βλέπει από τα ψηλά την πόλη και σε βάζει σε κλίμα νησιού.

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη

Αυτός ο Ιούνιος ψήνει Striplοin, χαζεύει τα κύματα, βγαίνει στην αυλή, βλέπει από τα ψηλά την πόλη και σε βάζει σε κλίμα νησιού.

Και πάλι «Grill» στον Αστέρα

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 1

Το παλιό «Grill Room» του «Astir Palace» στη Βουλιαγμένη αναβιώνει ως «Grill Steak House». Στη νέα συνταγή, η φοβερή βεράντα συνδυάζεται με κρέατα από την Αμερική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά (Black Angus rib eye, ΝΥ striploin βίσονα, καρέ αρνιού κ.ά.), ενώ δεν λείπουν και θαλασσινές προτάσεις, όπως σολομός ή αστακός, κι αυτοί ψημένοι σε φούρνο Josper.

Ανανεωμένο «TGI Friday’s» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 2

Σε νέο χώρο, ανοίγει από το πρωί για καφέ κάτω από τις ομπρέλες, και συνεχίζει με τις γνωστές του σπεσιαλιτέ (πλούσιες σαλάτες, burgers, Jack Daniels’ steak και πολλά ακόμη) και χάζι στη θάλασσα αλλά και… στην κουζίνα, που πλέον είναι ανοιχτή και ορατή από κάθε σημείο του. Μετά το ηλιοβασίλεμα, θα πιείτε τα κοκτέιλ σας και στο εξωτερικό μπαρ.

«Bella Vespa» στην αυλή

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 3

Το bar-restaurant της Γλυφάδας βγήκε έξω για το καλοκαίρι, συνδυάζοντας νέα πιάτα ιταλικής κατεύθυνσης από τον Βαγγέλη Λεούση (ριζότο με παντζάρι με ελαιόλαδο και καπνιστό χέλι, καρπάτσιο μόσχου σε κρούστα από πιπεριές με λαδολέμονο τρούφας, pudding σελινόριζας με πίκλα από κρεμμύδι εσαλότ και αγγούρι τουρσί κ.ά.). Τα επίσης νέα κοκτέιλ είναι του Γιάννη Γεωργακάκη.

Ανοιχτή «Veranda»

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 4

Το roof top του «Metropolitan» βλέπει την πόλη από ψηλά και προτείνει μεσογειακά και ελληνικά πιάτα με την επιμέλεια του Michel Roux –σεφ είναι ο Ηλίας Καριώτογλου– κάτω από τα αστέρια: φέτα σε φύλλο κρούστας, καρπούζι, σάλτσα από μέλι με μαύρο σουσάμι, «Picanha a la minute» με φρέσκια πάστα, πουρέ ελιάς, ντοματίνια κονφί και κάππαρη τηγανητή κ.ά.

Comeback για το «Αμμος»

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 5

Επέστρεψε στο προνομιακό –ακριβώς μπροστά στη θάλασσα– πόστο του, στο Πόρτο Ράφτη με νησιώτικο στλ, χαρούμενη διάθεση και, μαζί τους, ριζότο του ψαρά, λιγκουίνι με θαλασσινά και φρέσκια ντομάτα και λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά ατμού, χωρίς να ξεχνάει κι ένα ψαρονέφρι με μαύρη μπίρα και μουστάρδα –και όχι μόνο–, για όσους προτιμήσουν κρέας.

Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.