Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά

Ένα πολύ όμορφο και φροντισμένο εστιατόριο, με έμπειρο Ιταλό μάγειρα, ολόφρεσκα υλικά, ωραία πίτσα και πολύ καλά πιάτα με κρέας συν value for money τιμές και σοφιστικέ ατμόσφαιρα.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά

Ένα πολύ όμορφο και φροντισμένο εστιατόριο, με έμπειρο Ιταλό μάγειρα, ολόφρεσκα υλικά, ωραία πίτσα και πολύ καλά πιάτα με κρέας συν value for money τιμές και σοφιστικέ ατμόσφαιρα.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά - εικόνα 1

Mόλις 20 ημέρες λειτουργεί το πολύ εντυπωσιακό ιταλικό wine restaurant «Enoteca da Salvatore» στη Γλυφάδα, με «δράστες» τους συνιδιοκτήτες του «Sale Bianco» και επικεφαλής της κουζίνας το γνωστό σεφ Salvatore Antolina, και σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητο αφού επιβάλλει την παρουσία του «στο δρόμο με τις καφετέριες» με το μαύρο λαμπερό χρώμα που γίνεται ακόμα πιο λαμπερό το βράδυ από τον άπλετο φωτισμό. Λαμπερό μαύρο χρώμα και στη σάλα, μόνο που εδώ focal point είναι το αστραφτερό μπαρ, με τη βιτρίνα των αλλαντικών και των τυριών υπό γωνία να ορίζεται σαφώς από μια πλατιά χρυσή μπορντούρα.

Πάνω από το μπαρ, τα ποτήρια αντανακλούν το φως και τα μπουκάλια συμπληρώνουν τη λάμψη του χώρου. Ο μακρύς βελούδινος καναπές στο πράσινο του ζαφειριού, στο κάτω μέρος της σάλας, οι ανοιγόμενες τζαμαρίες ολόγυρα, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της οροφής που αποσύρεται για να μπει μέσα ο ουρανός, μαζί με τις ατέλειωτες σειρές φωτάκια, ολοκληρώνουν το θεατρικό, εντυπωσιακό σκηνικό. Απαλή νότα, τα δύο αναρριχητικά ρυγχόσπερμα με τα λευκά αρωματικά ανθάκια τους, τυλιγμένα στις κεντρικές κολόνες.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά - εικόνα 2

Το μενού ακολουθεί την ιταλική κλασική κουζίνα με όλα τα γνωστά antipasti, τις σαλάτες, τα ζυμαρικά (σε ξεχωριστή κατηγορία η πάστα με θαλασσινά) και τις πίτσες. Κάνει όμως τη διαφορά, αφού η pasta fresca παίζει καθοριστικό ρόλο, η πίτσα είναι με πραγματικά λεπτή και κριτσανιστή ζύμη (υπάρχει και με παχύτερη ζύμη τύπου foccacia για τους εραστές του είδους), ενώ οι πολλές προτάσεις για εξαιρετικά κρεατικά με ενδιαφέρουσες κοπές και ράτσες (Black Angus Gold Label, Chianina Toscana κ.λπ.), κάτι ασυνήθιστο για ένα τυπικό ιταλικό εστιατόριο, ανεβάζουν επίπεδο στο μενού και σίγουρα θα κάνουν καριέρα στην ατζέντα των κρεατοφάγων, αφού μάλιστα ψήνονται στα κάρβουνα σε ειδικό φούρνο από την Ισπανία. Όλα τα υλικά είναι φρέσκα, τα τυριά, τα αλλαντικά, ακόμα και το αλεύρι για την pasta fresca έρχονται από την Ιταλία, τα πάντα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα στην κουζίνα.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά - εικόνα 3

Αρχίσαμε με σαλάτα γκοργκοντζόλα με κόκκινα σταφύλια, ρόκα, κουκουνάρι, γαλλική σαλάτα και σος μελιού – μια εξαιρετική σύνθεση με φίνα γευστική ισορροπία αλμυρού-γλυκού-πικάντικου και ωραίες υφές. Απολαύσαμε πίτσα με προσούτο και φρέσκια ρόκα, με ανάλαφρη γεύση και πολύ λεπτή, πολύ τραγανή ζύμη και νόστιμο ριζότο θαλασσινών με ζουμερές γαρίδες, που θα κέρδιζε πόντους αν ήταν πιο χυλωμένο. Τα χορταστικά τορτελόνι con Salciccia e Pomodoro (χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και κόκκινη πιπεριά με σάλτσα ντομάτας με λουκάνικα) ζητούσαν περισσότερο τυρί στη γέμιση και οι ταλιατέλες με γαρίδες και τρούφα αγαπήθηκαν από τους οπαδούς μιας πλούσιας βουτυράτης σάλτσας.

Στα κρεατικά, η Tagliata di Manzo με ψητά λαχανικά μας ικανοποίησε με το άψογο ψήσιμο, το σωστό πάχος της κάθε φέτας, το σωστό άρτυμα μόνο με χοντρό αλάτι και τη βαθιά νοστιμιά. Mια σούπερ ενημερωμένη wine list με 180 ετικέτες από τον ελληνικό, τον ιταλικό και το γαλλικό αμπελώνα συνοδεύει τα μενού, ενώ στο μπαρ, σχεδόν μια αυτόνομη οντότητα, μπορείς να καθίσεις για να φας και να πιεις το κρασί σου (8 κρασιά προσφέρονται και με το ποτήρι) και φυσικά το κοκτέιλ σου με μουσική από DJ (chill out, lounge) τα παρασκευοσαββατοκύριακα.

Περισσότερες πληροφορίες

Enoteca da Salvatore

Zησιμοπούλου 7, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.