6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα

Έξι εστιατόρια και ταβέρνες στο ρυθμό της παράδοσης, με συνταγές που έχουν μνήμη, συναίσθημα και ζεστασιά.

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα

Έξι εστιατόρια και ταβέρνες στο ρυθμό της παράδοσης, με συνταγές που έχουν μνήμη, συναίσθημα και ζεστασιά.

Καλωσόρισμα του Αντώνη

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 1

Είναι σκέτο θαύμα το παραδοσιακό γιουβέτσι του Αντώνη Ρούσσου, που στην ταβέρνα της Νέας Κηφισιάς φτάνει στο τραπέζι ρουφώντας ακόμη τα υγρά του σε ένα μεγάλο, καπακωτό πήλινο σκεύος. Το κριθαράκι, σούπερ νόστιμο, σε «πιάνει» με την πρώτη μπουκιά.

Μαγικές Κατσαρόλες

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 2

Στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου επαναφέρουν τα κερκυραϊκά τσιγαρέλια που είχαν πρωτοεμφανιστεί σε ένα αφιέρωμα στις γεύσεις του νησιού κι έκαναν χιτ. Άγρια χόρτα, ανάμεσα στα οποία και βλασταράκια από μαργαρίτες, λάπαθα, σέσκουλα, και κερκυραϊκό λουκάνικο κοκκινίζουν από το κοκκινοπίπερο...

Βλάσσης

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 3

Εκείνη η κοτόσουπα αβγολέμονο στα πιάτα ημέρας, πλούσια σε γεύση, μαμαδίστικη σε χαρακτήρα, είναι ό,τι πρέπει τώρα το χειμώνα. Το εστιατόριο των Ιλισίων, πάντως, έχει να επιδείξει κι άλλα ωραία της κατσαρόλας, όπως το καυτερούτσικο λαχανόρυζο με ντομάτα ή τα σέσκουλα και μαυρομάτικα γιαχνί.

ΜάνηΜάνη

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 4

Μπορεί ο Αλέξανδρος Φουρούλης να κεντάει στα πιάτα του πολλά μοντέρνα στοιχεία, όμως στο καλόγουστο ελληνικό εστιατόριο της οδού Φαλήρου, στο Κουκάκι, η κλασική νοστιμιά έχει πάντα τη θέση της. Ικανό παράδειγμα, ο κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες και μυζήθρα, μοσχοβολάει μπαχάρι και κανέλα.

Βραστό

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 5

Θα βρείτε πολλά ακόμη πιάτα σ’ αυτή την ταβέρνα του Χαλανδρίου η ιστορία της οποίας φτάνει σαράντα και βάλε χρόνια. Είναι ωραίο όμως που κρατάει την παράδοση του βραστού που της έδωσε το όνομά της με τρυφερό κρέας, ζωμό με γευστικό βάθος και πυκνότητα, πατάτα, καρότο και σέλινο.

Βόλτα

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 6

Στο λιτό, βαμμένο με χαρούμενα χρώματα μεζεδοπωλείο στα Κάτω Πετράλωνα, η Ελισάβετ μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει κάτι σουτζουκάκια, ανάλαφρα, νοστιμότατα, καθ’ όλα καλοκαμωμένα. Κι ο Ξενοφώντας, που έχει αναλάβει τη σάλα, τα σερβίρει με ρύζι πασπαλισμένο με κύμινο και μπόλικη φιλική διάθεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

ΜάνηΜάνη

Φαλήρου 10 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.