Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη

Ένα βράδυ με τον πανύψηλο, βρακοφορεμένο Στέλιο Τρουλάκη και την κρήτική του… Γλυφάδα.

Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη

Ένα βράδυ με τον πανύψηλο, βρακοφορεμένο Στέλιο Τρουλάκη και την κρήτική του… Γλυφάδα.

Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη - εικόνα 1

Εδώ και 10 μήνες η κρητική κουζίνα απέκτησε εκπρόσωπο στην κοσμική Γλυφάδα, με το εστιατόριο «Πασιφάη», το αδελφάκι του οποίου έχει γράψει ιστορία στον Κορυδαλλό. Υπερυψωμένο, με τραπεζάκια έξω, πολύ μεγάλη ψηλοτάβανη σάλα με ρουστίκ διακόσμηση –ξύλο, καμάρες, αγροτικά αντικείμενα στους τοίχους και μινωικό κόκκινο σε μικρές δόσεις–, επιχειρεί τη σύνδεση με το μοντέρνο μέσα από διάσπαρτες οθόνες όπου προβάλλονται τοπία της Κρήτης, χορευτικά και σκηνές από τρύγο, λιομάζωμα κ.λπ. Κρητική μουσική σε σωστή ένταση, τραπέζια με καλές αποστάσεις μεταξύ τους και ένας μεγάλος κατάλογος με πολλά από τα κλασικά κρητικά εδέσματα αλλά και πολλά κρεατικά και μεζεκλίκια της ώρας.

Αγαπήσαμε το πολύ νόστιμο «και όπως στην Κρήτη» τηγανητό κουνέλι, μας άρεσε το γαμοπίλαφο και δεν παραλείψαμε να συνοδεύσουμε τη ρακή μας με χορτοκαλίτσουνα, μυζηθροκαλίτσουνα και μαραθόπιτα με ωραίο αλάδωτο τηγάνισμα. Το σφακιανό τσιγαριαστό αρνάκι έλιωνε μεν στο στόμα, αλλά ήταν μάλλον ένα καλό λεμονάτο και όχι το λιτό έδεσμα –αλάτι, πιπέρι, λάδι, άντε και ένα κρεμμύδι– της αυθεντικής εκδοχής. Πολύ μεγάλες οι μερίδες, με καλές τιμές, πολύ πρόθυμο το προσωπικό, και όπως μας διαβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης Στέλιος Τρουλάκης από τα Χανιά, χαμογελαστός, πανύψηλος, βρακοφορεμένος και με τα στιβάνια του, όλα τα υλικά πλην μαναβικής έρχονται από την Κρήτη και όλα φτιάχνονται στην κουζίνα.

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα, 2109944024. Τιμή: € 18-22.

Περισσότερες πληροφορίες

Πασιφάη

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.