Ανανεωμένη «Yδρία» στην Αδριανού 

Ανανεωμένο γευστικό προφίλ για τον all-day χώρο στην Πλάκα. Το μενού έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Σολάκης κι είναι ωραία έκπληξη για την περιοχή.

Ανανεωμένη «Yδρία» στην Αδριανού 

Ανανεωμένο γευστικό προφίλ για τον all-day χώρο στην Πλάκα. Το μενού έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Σολάκης κι είναι ωραία έκπληξη για την περιοχή.

Ανανεωμένη «Yδρία» στην Αδριανού - εικόνα 1

Εδώ και καιρό ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό της προκοπής στην περιοχή της Πλάκας το ψάχνεις σχεδόν... με το τουφέκι. Στην «Υδρία», που λειτουργεί ως all day χώρος από το 1993, είπαν να το αλλάξουν αυτό, και ανέθεσαν την επιμέλεια του μενού στον γνωστό και με μεγάλη πορεία στις αθηναϊκές κουζίνες Γιάννη Σολάκη.
Δοκίμασα νόστιμη φάβα, συμπαθέστατα ντολμαδάκια αβγολέμονο, ισορροπημένα παστουρμαδοπιτάκια, μια αρκετά καλή χορτόπιτα, αν και με κέρδισε η ωραία, αλμυρούτσικη στριφτόπιτα με φέτα και λιαστή ντομάτα, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, ταραμοσαλάτα στην οποία λείπει λίγο ο χαρακτήρας, τραχανότο με λαχανικά και ανθότυρο αλλά και ανάλαφρα σιουφιχτά μακαρόνια με ανθότυρο, δυόσμο και ντοματίνια. Παίζουν δε κι επιλογές σε ψητά. Αν πάλι θέλεις απλώς να συνοδεύσεις το κρασί σου με κάτι τσιμπητό, παίρνεις μια ποικιλία με προσούτο Ευρυτανίας, λούτζα μυκονιάτικη, σαλάμι Λευκάδος κ.ά. Χαλαρή, προσιτή, σε ένα χώρο απλό και ζεστό, είναι μια αξιοπρεπής προσπάθεια που αφορά το ντόπιο και το ξένο κοινό και δείχνει το αυτονόητο: η Πλάκα μπορεί να πάει κόντρα στη φάμπρικα της τουριστικής κακοποίησης και να πάρει άλλη στροφή. Για να δούμε.

Αδριανού 68, Πλάκα, 2103251667. Τιμή: € 18-22.

Περισσότερες πληροφορίες

Υδρία

Αδριανού 68 & Αιόλου, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.