Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο

Δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Είναι και άλλα ωραία street foods, με διά­φορα εθνικά πρόσημα, που φιλοξενούνται μέσα σε λογιών-λογιών ­πιτούλες κι έχουν έρθει με σκοπό να σε... τυλίξουν.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο

Δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Είναι και άλλα ωραία street foods, με διά­φορα εθνικά πρόσημα, που φιλοξενούνται μέσα σε λογιών-λογιών ­πιτούλες κι έχουν έρθει με σκοπό να σε... τυλίξουν.

Κεμπάπ γαρίδας
Έχουμε δοκιμάσει τα fish & chips τους και ήταν καλά, αλλά στο Fish Food Βar στο Κολωνάκι μπορείς να φας κι ένα κεμπάπ τυλιχτό και νηστίσιμο. Το πικάντικο κεμπάπ γαρίδας που προτείνουν στο μοντέρνο θαλασσινό στέκι στο 10 της οδού Καψάλη το κλείνουν σε αραβική πίτα μαζί με σάλτσα γιαουρτιού-δυόσμου και pico de gallo.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 1

Μοσχαράκι tagine
Στο Tortuga, στο Νο 1 της οδού Αρχιμήδους στο Παγκράτι, το στίγμα δίνουν οι homemade tortillas. Ως προς τη γέμιση, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές επιλογές, όπως κέμπαπ, κοτόπουλο με κάρι κ.ά., αλλά διαλέγω το αρωματικό, μαγειρευτό αλά μαροκέν με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα μοσχάρι, που συνοδεύεται από ρύζι μπασμάτι. Ταζίν επικινδύνως…

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 2

Λαχματζούν
Στο λιλιπούτειο Feyrouz, που θα το βρεις στη μικρή, κάθετη στον πεζόδρομο της Αιόλου Καρόρη, το λαχματζούν σου το παίρνεις τυλιχτό σε ρολάκι, με χειροποίητο ζυμάρι, απλό ή ολικής άλεσης, και είναι πολύ καλό. Το classic είναι με κιμά, ελαφρώς πικάντικη μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς, γιαούρτι και σαλατίτσα. Αν όμως δεν θέλεις κρέας, η κ. Ελένη-Φεϊρούζ έχει και χορτοφαγική εναλλακτική.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 3

Κοτόπουλο tikka
Η κλασική ινδική σπεσιαλιτέ στο Mirch στο Μοναστηράκι (Ερμού 109) έρχεται σε streetfood εκδοχή: κοινώς είναι του χεριού σου. Έρχεται, κόκκινο-κόκκινο, τυλιγμένο σε μια μεγάλη πίτα naan ψημένη σε φούρνο tandoor, με λαχανικά, μυρωδάτο και ήπια καυτερό. Στον κατάλογο τιτλοφορείται «ινδικό σουβλάκι».

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 4

Chili con carne
Αν σου αρέσουν τα καυτερούτσικα μεξικάνικα, η γνωστή μείξη κιμά με κόκκινα φασόλια, τσίλι και μυρωδικά είναι κατά πάσα πιθανότητα από τα αγαπημένα σου. Στο Ancho Μexican Grill στο Χαλάνδρι θα το δοκιμάσεις αφού επιλέξεις πρώτα τo «περιτύλιγμα» τορτίγιας –burrito, quessadilla ή taco– και θα το συνοδεύσεις είτε με μπίρα είτε με παγωμένη Margarita (Γυφτοπούλου & Κολοκοτρώνη).

Φαλάφελ
Είναι αφράτα και νόστιμα τα χρυσαφένια, σουσαμάτα φαλάφελ στο μικρό Sumsum στη συμβολή Σόλωνος και Ασκληπιού. Ο Αhmad τα πατάει (έτσι συνηθίζεται στην πατρίδα του τη Συρία) ελαφρώς στο κέντρο και τα τυλίγει σε μεγάλη αραβική πίτα με χούμους, ταρατόρ (σος από ταχίνι), μαρουλάκι, ντομάτα, μαϊντανό και δυόσμο, που τους δίνουν έξτρα δροσιά. Αν το ζητήσετε καυτερό, συνοδεύστε το με αϊράνι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Feyrouz

Καρόρη 23 & Αιόλου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.