Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης»

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το κλασικό γαλλικό ρεστοράν της Λάχητος, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης»

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το κλασικό γαλλικό ρεστοράν της Λάχητος, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 1

1. Η entrecote Cafe de Paris ήταν το σήμα κατατεθέν από τότε που οι αδερφοί Σπύρος και Βασίλης Πολυμέρης άνοιξαν το εστιατόριό τους πίσω από την αμερικανική πρεσβεία. Τα βασικά συστατικά της περίφημης βουτυράτης σάλτσας έφερε ο τότε μάγειρας από το πρώτο «Cafe de Paris» της Γενεύης, στην κουζίνα του οποίου δούλευε προηγουμένως.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 2

2. Από τη σάλα του εστιατόριου, που από το 1999 διαχειρίζονται ο Βασίλης Πολυμέρης και ο γιος του Γιώργος, έχουν περάσει πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, ανάμεσά στους οποίους ο Ντέμης Ρούσος, η Νάνα Μούσχουρη, η Μονσερά Καμπαγέ, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μιχάλης Πολατώφ, ο Γιάννης Μόραλης κ.ά.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 3

3. Τα πιάτα που χαρακτηρίζουν την κλασική κουζίνα του «Σπύρος και Βασίλης», εκτός της περίφημης entrecote, είναι η τερίνα φουαγκρά, τα σαλιγκάρια μπουργκινιόν, τα βατροχοπόδαρα προβενσάλ και ο κρασάτος κόκορας (coq au vin). Αν λείψουν, θα γίνει... μανιφεστασιόν.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 4

4. Στα σαράντα χρόνια της ιστορίας του έχουν γίνει τρεις ανακαινίσεις – η τελευταία προ πενταετίας. Διατηρεί την ατμοσφαιρική αύρα ενός χώρου με την πατίνα του χρόνου, αλλά την αποδίδει με πιο ανάλαφρους κώδικες, οπότε μην απορήσετε που εκτός από τους σταθερούς πελάτες θα δείτε και τα παιδιά τους ή ακόμη και τα εγγόνια τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.