«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα

Πληθωρικές μερίδες και καλές τιμές σε ένα φαληριώτικο στέκι με φιλική διάθεση και χρωματική ζωντάνια.

«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα

Πληθωρικές μερίδες και καλές τιμές σε ένα φαληριώτικο στέκι με φιλική διάθεση και χρωματική ζωντάνια.

«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα - εικόνα 1

Χαρούμενο, πολύχρωμο μαγαζί δίπλα στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου, έχει μια μεγάλη αυλή με ωραία χρωματιστά ποδήλατα. Η κουζίνα είναι καλή, με μερίδες πληθωρικές και προσιτές τιμές. Η φέτα σε φύλλο, τηγανισμένη και σερβιρισμένη με μέλι, είναι πολύ καλή, αλλά ακόμη καλύτερα είναι τα αφράτα αβγά μάτια τηγανισμένα με στάκα, μεζές που σε μαγνητίζει με τη βελούδινη υφή του.
Υπάρχει μια κρητική απόχρωση στην κουζίνα, που εκφράζεται με ωραία μαραθόπιτα, σφακιανόπιτα και γαμοπίλαφο (χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στο βράσιμο του ρυζιού ώστε να κρατάει λίγο). Σας προτείνω επίσης τους γευστικούς και τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες και ακόμη πιο πολύ το ανατολίτικο κεμπάπ, ζουμερό και καλοφτιαγμένο όπως δεν το βρίσκεις συχνά. Ωραίο σεμιφρέντο, ελαφριά σοκολατόπιτα, συμπαθής πανακότα.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας (Ο)

Αλκυόνης 77, Παναγίτσα, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.