Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά

Όταν μας κατακλύζει νοσταλγία για σπιτικό φαγητό ή όταν θέλουμε να στάξουμε λίγο συναίσθημα στο μεσημεριανό διάλειμμα στο γραφείο, είτε διαλέγουμε από τη βιτρίνα είτε παραγγέλνουμε και κάνουμε... home cooking party!

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά

Όταν μας κατακλύζει νοσταλγία για σπιτικό φαγητό ή όταν θέλουμε να στάξουμε λίγο συναίσθημα στο μεσημεριανό διάλειμμα στο γραφείο, είτε διαλέγουμε από τη βιτρίνα είτε παραγγέλνουμε και κάνουμε... home cooking party!

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 1

ΒΛΑΣΣΗΣ
Τα πικάντικα μανιτάρια του (για τους κολλημένους champignons a la creme) είναι μάθημα για το πώς ένα συνηθισμένο υλικό μπορεί να μετατραπεί σε ερεθιστικό μεζέ. Στα οπωσδήποτε τα τηγανητά ψάρια του, μπαρμπούνια, μικρά λυθρίνια και σαργοί – τα ζηλεύει και ­Γιαπωνέζος τεμπουρατζής.

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 2

ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ
Δημοφιλές σημείο αναφοράς για τους business people στους Αμπελοκήπους, με αύρα από τα παλιά. Ο γλυκοπικάντικος μουσακάς έχει φανατικούς φίλους, αλλά μην ξεχνάτε τα αχνιστά γιουβαρλάκια με ωραιότατο αβγολέμονο, που συνοδεύονται από λαχταριστό σπυρωτό ρύζι με τη σάλτσα τους. (Αμπελόκηποι, 2107773220)

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 3

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Τα γεμιστά κολοκυθάκια αβγολέμονο είναι ακριβώς όπως τα φαντάζεσαι, μυρωδάτα, ελαφριά, όμορφα αβγοκομμένα, σαν της καλύτερης μαμάς. Όταν τα παραγγέλνεις delivery, μάλιστα, σου τα φέρνουν με τηγανητές πατάτες-δώρο, που τους πάνε πολύ.

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 4

ΚΙΤΣΟΥΛΑΣ
Το cult μαγέρικο του Χαλανδρίου, που μαζεύει από white collars μέχρι μοναχικούς Αθηναίους, φτιάχνει απίθανους λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο περιωπής κι εξαιρετικές πίτες με φύλλο που ανοίγουν επιτόπου.

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 5

ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ
Το έχει με τις μελιτζάνες αυτό το εστιατόριο, γι’ αυτό σας προτείνουμε να γευτείτε τη γλύκα τους είτε στις πολύ καλές μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο είτε στο τρυφερό μοσχαράκι μαγειρεμένο με τη χάρη τους.

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 6

ΜΕΛΙΛΩΤΟΣ
Μαγειρείο κι εναλλακτικό ντελιβεράδικο, αφού παραγγέλνεις πράγματα που δύσκολα βρίσκεις αλλού, με δεδομένη ποιότητα. Προτείνουμε σαρδελομάνα που παίζει ωραία αυτήν την εποχή, παντρεμένη με λεμόνι και μαϊντανό στη σχάρα και βλίτα για συνοδεία.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Κίτσουλας

Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Αρχοντικό (Το)

Λεωφ. Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.